Ce alimente alcaline trebuie să consumăm
Dieta alcalină presupune să se consume alimente alcaline în proporţie de 80%.
Aşadar pentru că produsele din carne au ph-ul acid se vor consuma cu precădere aceste alimente:
- Legume crude – ţelina, ridichile, morcovii, napii, hreanul, păstârnacul şi usturoiul etc. În cazul spanacului dacă este supus fierberii devine acid. De asemenea, nutriţioniştii susţin că unele legume conţin totuşi un conţinut de acid mic, iar acestea sunt: anghinarea, broccoli, conopida, năsturelul, feniculul, sfecla de zahăr, varza kale;
- Fructe: grepfrut, curmale, lămâie, lime, curmale şi smochine, nuca de cocos proaspătă
- Nuci, seminţe de floarea-soarelui, migdale, seminţe de in, de susan
- Germeni de soia, de ridiche, de broccoli, de quinoa
- Verdeţuri: mlădiţe de grâu, de orz, ovăz, coada calului
- Quinoa şi orezul brun sunt bune pentru asigurarea fibrelor necesare organismului
- ulei de măsline, de in, de avocado, de cocos
- Foarte puţină carne pentru proteine
Alimente pe care trebuie să le evităm
- lactatea
- cerealele dulci
- sosurile din comerţ
- semipreparatele, conservele (deci toate alimentele procesate)
- scoicile
- alcoolul
- băuturile carbogazoase
- Ceaiurile care nu sunt medicinale, cafeaua