Este delicios, sățios și se prepară mai repede decât ai crede – când ai năutul deja fiert! Hummusul este perfect pentru post.
foto hummus servit cu sumac via Shutterstock
* 6 porții * timp de preparare 15 minute (dacă năutul este fiert)
INGREDIENTE
400 g năut fiert
150 g pastă susan
Zeama proaspătă de la o lămâie
2-3 căței de usturoi (mai mult sau mai puțin, după plac)
Ulei de măsline
Apa în care a fiert năutul
Sare și piper alb după gust
MOD DE PREPARARE
În cazul în care nu ai năut fiert, pune-l în apă rece cu o seară înainte și lasă-l peste noapte la hidratat, apoi fierbe-l până se înmoaie și la suprafață se văd cojile boabelor.
Pasează năutul fiert la robot, adăugând din când în când câte puțină apă (din cea în care a fiert sau apă plată), pentru a înmuia compoziția.
Amestecă apoi bine cu pasta de susan, cu zeama de lămâie și usturoiul mărunțit fin. Adaugă la compoziție uleiul și mixează până se obține o cremă fină și omogenă. Sărează și piperează după gust.
Poți servi cu ulei de măsline pe deasupra, cu sumac sau cu muguri de pin.