Cum se prepară corect agar-agarul, alga din care se obține gelatina vegetală
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/09/cum-se-prepară-corect-agar-agarul.jpg)
Agar-agarul mai poartă numele de geloză și este un produs organic cu putere de gelifiere foarte mare, extras din alge marine roșii.
Este un produs natural, vegetal, nu are gust sau miros și are o putere de gelifiere mai mare decât gelatina obținută din colagen animal. Evident, este mult mai sănătos decât gelifianții din comerț, bogați în E-uri.
Cu ajutorul agar-agarului poți prepara cele mai delicioase și mai aspectuoase gemuri, dulcețuri, jeleuri, budinci, aspicuri. Acest gelifiant este comercializat sub formă de pulbere sau fulgi și poate fi achiziționat din magazinele naturiste sau din cele care comercializează produse bio.
Cum se prepară corect agar-agarul ca să se închege suficient deserturile
Dizolvă o lingură de fulgi (sau o linguriță de pulbere) de agar-agar în 250 ml de lichid la temperatura camerei. Poți folosi apă, suc de fructe, lapte sau ceai. Pune recipientul pe foc și adu-l la stadiul de fierbere. În general, pulberea trebuie lăsată la foc mic 5 minute, fulgii – 10-15 minute.
Amestecă gelatina astfel obținută cu celelalte ingrediente ale desertului pe care vrei să-l pregătești și dă preparatul la rece până se încheagă suficient.
Citește și Tort cu jeleu de pepene verde și cremă de brânză
Beneficiile agar-agarului
Cu ajutorul acestui gelifiant, poți obține deserturi sănătoase și cu puține calorii. Agar-agarul este bogat în calciu, iod, fosfor și fier și nu are calorii, grăsimi, carbohidrați sau zahăr.
Alte beneficii ale consumului de agar-agar care merită amintite sunt următoarele:
- dizolva colesterolul;
- este detoxifiant;
- tratează constipația;
- intensifică aromele ingredientelor cu care este combinat;
- este foarte ușor de digerat, fiind bine tolerat inclusiv de copiii foarte mici sau de bătrâni;
- încetinește absorbția carbohidraților simpli.
Citește și Ce spun etichetele despre ceea ce mănânci
Sursa foto: shutterstock