Tort cu jeleu de pepene verde și cremă de brânză
Hai să încercăm o rețetă răcoritoare de vară de data aceasta. Un amestec de gusturi nemaipomenite: jeleul de pepene verde și crema de brânză ușoară.
* 6-8 porții
INGREDIENTE
Pentru aluat:
1 pachet mare biscuiți Petit Beurre
Pentru crema de brânză:
400 g brânză de vaci slabă
250 ml frișcă lichidă
Coaja rasă de la o lămâie
2 pliculețe mici zahăr vanilat
Pentru jeleul de pepene:
4 cești de zeamă de pepene verde
4 cești de zahăr
7 linguri zeamă de lămâie
150 de grame de gelatină
MOD DE PREPARARE
1. Pentru crema de brânză a tortului trebuie mai întâi să mixezi frișca lichidă până se face spumă, apoi să adaugi brânza de vaci puțin câte puțin. Mixează-le pe cele două până se face o cremă omogenă. Adaugă apoi zahărul și coaja rasă de lămâie, mixează până se formează crema.
2. Într-o tavă cu inel detașabil așază biscuiții cât să se formeze aluatul. Taie-i acolo unde este cazul, ca să stea mai bine în formă. Îi poți pune în 2 straturi.
3. Peste biscuiți întinde toată crema de brânză – stratul o să fie gros. Lasă deoparte această compoziție cât timp prepari jeleul de pepene.
4. Jeleul de pepene se prepară astfel: taie pepenele verde în triunghiuri mici, ca să poți pasa mai ușor pulpa, încât zeama să iasă mai ușor. Umple 4 cești. (Cu pulpa rămasă de la pepene poți face înghețată de pepene sau spumă de pepene).
5. Într-o oală înaltă toarnă zeama de pepene, zeama de lămâie și zahărul și amestecă încontinuu, în timp ce sunt pe foc. După ce ai hidratat gelatina, adaug-o și pe ea în oală – vezi și instrucțiunile de pe pachet.
6. Lasă amestecul să fiarbă în jur de 20 de minute, amestecând încontinuu ca să nu se lipească. După ce a trecut timpul alocat, ia oala de pe foc și întinde jeleul de pepene deasupra cremei, într-un strat de 1-1,5 cm.
7. Dă tava la frigider și las-o vreme de două-trei ore, până se întăresc ingredientele împreună și e gata!
Poftă bună!