Găluștele cu prune sunt cel mai iubit desert al toamnei. Uite cum să le prepari dacă vrei să aibă cât mai puține calorii

cum să prepari găluștele cu prune dacă vrei să aibă cât mai puține calorii

Găluștele cu prune sunt cel mai iubit desert al toamnei și ne duc cu gândul la perioada copilăriei, atunci când ne bucuram de gustul lor aparte și de aroma prunelor abia culese din copac. Deși sunt delicioase, combinația de ingrediente folosite pentru a le prepara nu este tocmai potrivită pentru cei care se află la dietă. Din fericire, există o rețetă care ne ajută să preparăm găluștele cu prune astfel încât să aibă cât mai puține calorii.

Combinația clasică de cartofi cu pesmet, unt, făină și zahăr nu este recomandată celor care își doresc să scape de kilogramele în plus. Acest lucru nu înseamnă că persoanele care se află la dietă nu se pot bucura de gustul găluștelor cu prune. Modificând rețeta clasică se poate obține un preparat cu puține calorii și care nu reprezintă o amenințare pentru siluetă.

Cum să prepari găluștele cu prune dacă vrei să aibă cât mai puține calorii?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să schimbi anumite ingredientele pe care le foloseai în mod normal pentru a găti acest desert. Ai nevoie de:

  • 500 grame branză de vaci degresată
  • 30 grame de griș fără carbohidrați
  • 2 ouă
  • îndulcitor
  • coajă de lămâie
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • pesmet
  • scorțișoară
  • prune

Mod de preparare:

După cum probabil ai observat, această rețetă nu conține cartofi, dar acest lucru nu va modifica cu nimic gustul preparatului. Întâi de toate trebuie să amesteci toate ingredientele și să lași aluatul obținut să se odihnească aproximativ 20-30 de minute, potrivit dukanlifestyle.ro. După ce timpul a expirat te poți apuca de modelarea bilelor în care vei introduce câte o jumătate de prună. Pune apa la fiert și lasă găluștele să fiarbă 5 minute, până când se ridică la suprafață. Între timp, pune într-o tigaie pesmetul și amestecă timp de câteva minute, după care adaugă sarea, îndulcitorul, esența de vanilie și scorțișoara. După ce găluștele s-au fiert, tot ce mai ai de făcut este să le treci prin pesmet.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Șapte greșeli pe care le faci atunci când gătești paste

Cum prepari un mic dejun sănătos și gustos pentru cei mici?

Cum prepari cea mai gustoasă salată de ardei copți? E gata imediat!

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar