Trucuri pentru conservele de iarnă. Urmează acești pași și te vei bucura de ele cât mai mult timp

De astăzi este oficial toamnă, iar dacă până acum nu te-ai apucat de prepararea conservelor pentru iarnă, acum este momentul cel mai potrivit să începi.

Piețele abundă de castraveți proaspeți, roșii suculente, vinete coapte și gogoșari dulci, ceea ce înseamnă că te poți apuca liniștită de prepararea conservelor cu care îi vei delecta pe cei dragi în zilele friguroase de iarnă. Chiar dacă le prepari după rețete vechi, cu tradiție la tine în familie, există câteva trucuri de care ar fi bine să ții cont, asta dacă îți dorești ca preparatele tale să se păstreze proaspete cât mai mult timp.

Trucuri pentru conservele de iarnă

1. Alege doar legume și fructe proaspete

Un preparat gustos și aromat are întotdeauna la bază produse proaspete. În momentul în care mergi la piață, alege legume și fructe proaspete și ai grijă ca printre ele să nu se strecoare unele stricate. Dacă nu sunt proaspete, acestea își pot schimba gustul, ceea ce va modifica automat și savoarea conservelor tale.

2. Folosește doar sare grunjoasă

Știm că este mult mai comod să cumperi o cutie de sare iodată, însă aceasta nu este recomandată pentru conservarea murăturilor. Din cauza iodului, aceasta va face ca murăturile tale să se înmoaie, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești. Folosește doar sare grunjoasă, iar murăturile tale se vor conserva perfect.

3. Întoarce borcanele invers după ce le-ai umplut

Fie că e vorba despre dulceață, fie că vorbim despre zacuscă sau murături, imediat după ce ai pus preparatul în borcan, strânge bine capacul și întoarce-l invers. Acest truc te va ajuta să închizi ermetic borcanele, aerul nu va pătrunde, iar conservele tale nu se vor strica în timpul iernii.

Afla si cum se sterilizeaza borcanele

4. Pune scorțișoară deasupra gemurilor sau dulcețurilor

Uită de conservantul alimentar. Dacă vrei ca gemul sau ducleața ta să nu se strice și să nu facă mucegai deasupra, presară un praf de scorțișoară înainte să închizi borcanul.

5. Frunze de țelină și hrean

Frunzele de țelină și hreanul nu sunt folosite doar pentru a da un plus de gust murăturilor. Acestea le ajută să se păstreze mult mai bine în timpul sezonului rece.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Trucuri pentru castraveții murați. Îți vor ieși gustoși și crocanți

Rețetă de castraveți murați ca la bunica! Trebuie neapărat să ai acest preparat în cămară

Cei mai buni gogoșari dulci în oțet! Trucul care îi păstrează tari și fragezi toată iarnă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Retete culinare