Cei mai buni gogoșari dulci în oțet! Trucul care îi păstrează tari și fragezi toată iarnă

Multe gospodine au început deja pregătirile pentru toamnă, așa că s-au apucat de gătit tot felul de rețete tradiționale, pentru a pune la păstrare provizii pentru sezonul rece. Unul dintre alimentele care nu ar trebui să îți lipsească din cămară, pe timpul iernii, sunt gogoșarii dulci-acrișori în oțet. Iată cum să-i prepari pe cei mai buni!

Vă propunem o rețetă orginală de gogoșari delicioși în oțet, care nu sunt nici foarte acri, nici dulci. Cel mai important detaliu este că aceștia vor rămâne tari pe toată durata conservării.

Cum să faci cei mai buni gogoșari dulci în oțet

Ingrediente:

  • gogoşari
  • rădăcina şi frunze de ţelină
  • hrean
  • morcov
  • varză roşie
  • conopidă
  • câteva boabe de struguri negri sau albi după gust
  • piper
  • boabe de muştar
  • foi de dafin

Ingrediente pentru 6 litri de apă:

  • 1 kg oţet pentru murături
  • 1 kg zahăr
  • 6 linguri sare grunjoasă pentru murături
  • 2 plicuri pikant fix

Mod de preparare:

Când prepari această rețetă, poți să amesteci gogoșarii și cu alte legume cum ar fi conopidă, varză roşie, boabe de struguri şi morcovi, în funcție de gust. Dacă preferi gogoșarii simpli, trebuie doar să-i pui în borcan alături de ţelină, hreanul, boabele de muştar şi piper.

Primul pas este să speli foarte bine legumele, să le cureți de coajă și semințe, după care să le tai și să le așezi în borcanele curate şi uscate. După care, adaugă câteva foi de foi de dafin, boabe de muştar şi piper, potrivit gustos.ro. Separat, într-o oală amestecă bine oţetul, apa, sarea, plicurile de pikant fix şi zahărul, apoi fierbe amestecul până dă în clocot.

Compoziția se toarnă fierbinte peste legumele din borcan, cu ajutorul unui polonic. Lichidul trebuie să fie turnat încet și cu mare grijă pentru ca borcanele să nu se spargă. La final, borcanele se sigilează imediat cu capace. Este indicat să le păstrezi într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumină, în cămară sau în beci. Gogoșarii vor fi delicioși și se vor păstra tari și fragezi pentru multe luni.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să faci un magiun de prune ca la bunica

Tortellini cu brânză și roșii cherry, în sos alb! Un preparat delicios, perfect pentru masa de prânz

Cum se face cea mai bună rețetă de zacuscă de pește

Înghețată de casă cu unt de arahide

Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete și ciuperci. Rețeta unui preparat delicios

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar