Trucuri pentru castraveții murați. Îți vor ieși gustoși și crocanți

trucuri castraveți murați

Castraveții murați se află în topul bunătăților pe care trebuie să le pregătim din timp, asta dacă vrem să ne bucurăm de gustul și aroma lor în zilele geroase de iarnă. Chiar dacă putem găsi cu ușurință o sumedenie de rețete după care îi putem prepara, există câteva trucuri pe care numai gospodinele iscusite le știu și care transformă castraveții murați într-un deliciu culinar.

Dacă vrei să te bucuri de castraveciori suculenți, gustoși și crocanți tot ce trebuie să faci este să ții cont de 4 trucuri simple, dar care vor schimba radical gustul murăturilor tale.

Trucuri pentru castraveții murați

1. Alege castraveții mici

Gospodinele cu experiență te vor sfătui întotdeauna să alegi castraveții mici. Dacă vrei să îți iasă crocanți, alege să pui la murat doar castraveții tari și de mici dimensiuni. Cei mari îți vor ocupa mult prea mult loc în borcan și se poți avea surpriza ca ei să devină ușor moi, lucru pe care sigur nu ți-l dorești.

2. Taie castraveții la capete

Chiar dacă ești obișnuită să pui castraveții întregi la murat, încearcă să faci o schimbare și taie capetele acestora înainte de a-i pune la borcan. Capetele castraveților conțin o serie de substanțe care îi fac să devină mai moi.

3. Adaugă frunze în borcan

Frunzele de stejar sau de viță de vie reprezintă trucul la care apelează multe gospodinele pentru a obține cele mai bune murături. Dacă nu le ai la îndemână, înainte de a sigila borcanul, pune o jumătate de linguriță de ceai negru peste murături. Vei obține niște castraveți murați foarte crocanți și aromați.

4.  Asigură-te că pui la murat castraveți proaspeți

Cu cât sunt mai proaspeți, cu atât vor fi mai gustoși. Dacă ai posibilitatea de a lua castraveții direct din grădină, pune-i la murat imediat după ce i-ai cules. În cazul în care trebuie să îi cumperi, asigură-te că sunt proaspeți și că nu au stat prea mult timp pe taraba din piață.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să faci maioneza perfectă în doar 3 minute? Jamie Oliver te învață secretele lui

Gogoșari în sos tomat. Idee inedită pentru conservele de iarnă

Rețetă de castraveți murați ca la bunica! Trebuie neapărat să ai acest preparat în cămară

 

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar