Piept de pui cu sos gorgonzola. Un preparat original și delicios

Masa de prânz este una dintre cele mai importante din zi, așa că trebuie să mănânci bine și să îți alegi un preparat care îți place. Așadar îți propunem să încerci o rețetă originală, care cu siguranță îi va surprinde pe cei dragi.

Dacă ai poftă de ceva bun, pregătește un piept de pui cu sos gorgonzola.

Cum se face cel mai bun piept de pui cu sos gorgonzola

Ingrediente:

  • un piept de pui dezosat
  • 150 g brânză gorgonzola
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 150 g smântână
  • sare
  • piper măcinat
  • condimente pentru carne de pui
  • chilly (opțional)
  • verdeață (busuioc sau mărar proaspăt după gust)

Mod de preparare:

Primul pas este să speli bine carnea de pui, după care să o scurți și să o tai în fâșii mai mari sau în cubulețe, după preferințe. Se condimentează după gust, după care care se prăjește în puțin ulei de măsline, până se rumenește. După care, carnea se scoate pe un platou.

Următorul pas este să prepari sosul. Într-o tigaie se topește untul, după care se adaugă brânza tăiată bucățele mici. După ce brânza s-a topit se adaugă treptat smântâna. Se amestecă bine ingredientele, iar la final se adaugă laptele. Se condimentează cu sare și piper, după care se pune carnea de pui în sos și verdeața tocată mărunt. Se mai amestecă la foc mic totul pentru câteva minute, apoi preparatul este gata.

Pieptul de pui cu sos gorgonzola se poate servi cu o garnitură de piure de cartofi sau legume la grătar, după preferințe.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să faci cele mai bune mozzarella sticks pe care le-ai mâncat vreodată

Trucuri pentru castraveții murați. Îți vor ieși gustoși și crocanți

Cum să faci maioneza perfectă în doar 3 minute? Jamie Oliver te învață secretele lui

Gogoșari în sos tomat. Idee inedită pentru conservele de iarnă

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar