Ciorba de murături este delicioasă și diferită ca gust de orice altă ciorbă ai mâncat până acum. Și, desigur, să nu uităm că are și proprietăți pe care celelalte ciorbe nu le au: te poate trezi cât ai clipi din mahmureală.
Prepararea propriu-zisă nu durează mai mult de 15 minute. În maximum o oră, o poți pune în farfurii.
Ingrediente necesare preparării ciorbei
- 500 g murături asortate
- o ceapă medie
- un ardei gras
- un morcov
- o bucată de țelină
- o rădăcină de păstârnac
- 2 cartofi
- 2 roșii în bulion
Pentru servire, vei mai avea nevoie de smântână și de verdeață.
Cum prepari ciorba de murături
Taie murăturile cuburi și pune-le la fiert în 2,5 litri apă. După 20 de minute, adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și păstârnacul, evident tocate.
După alte 10 minute de fiert, poți adăuga cartofii. După ce au fiert și cartofii, adaugă cele 2 roșii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul și servește-o asezonată cu smântână și verdeață.
Dacă îți plac murăturile, încearcă și această salata asortata pentru iarna!
Citește și Sufleu cu castraveți acri
Citește și Mâncărică de post cu castraveți acri și cartofi
Sursa foto: shutterstock.com
Poate vrei sa incerci si aceasta reteta de ciorba radauteana