Rețetă rapidă de chec de post pufos
Dacă ții post și ai poftă de un desert rapid, nu da fuga la supermarket. Prepară în casă un chec de post după rețeta pe care ți-o propunem noi. Nu-ți ia mult timp, iar rezultatul este delicios și fabulos.
Ingrediente necesare pentru checul de post
Pentru prepararea checului de post ai nevoie de următoarele:
- 150 g zahăr
- 1/2 cană ulei
- 200 g făină
- o cană de apă minerală
- 2 linguri cacao
- 1 plic și jumătate praf de copt
- 1 linguriță esență de rom
- coajă rasă de portocală sau de lămâie
- câțiva mieji de nucă
- zahăr pudră
Cum prepari cel mai delicios chec de post
Pune într-un vas zahărul, uleiul și apa minerală. Încorporează făina treptat. Amestecă cu ajutorul unui tel până la omogenizare. Împarte compoziția în două părți. Într-o parte, adaugă cacao și omogenizează. În cealaltă parte pune coaja rasă de lămâie sau de portocală.
Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu făină și toarnă cele două compoziții alternativ. Deasupra, pune miejii de nucă. Coace checul 45 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După ce închizi focul, mai așteaptă încă 10-15 minute până să scoți checul din tavă. După scurgerea celor 10-15 minute, scoate checul, lasă-l să se răcească, apoi pudrează-l cu zahăr.
Citeste si
Cea mai simplă rețetă de negresă de post cu glazură
Cei mai gustoși melci de post cu marmeladă
Mâncăruri de post delicioase – Ce poți mânca în Postul Crăciunului
Rețetă de ciorbă de perișoare de post. Este delicioasă și hrănitoare, perfectă pentru masa de prânz
Conopidă crocantă cu sos de miere și usturoi. Aperitivul de post pe care cei dragi îl vor adora
Foto: shutterstock