Cea mai simplă rețetă de negresă de post cu glazură
Opțiunile de deserturi sunt destul de limitate în zilele de post, tocmai de aceea îți venim în ajutor cu o rețetă simplă de negresă de post, foarte ușor de preparat. Prăjitura are o textură foarte fină și este atât de delicioasă încât nici nu realizezi că este făcută fără ingredientele principale ale oricărui desert: lapte, ouă, unt.
Ingrediente necesare
Pentru prepararea negresei de post ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 cană zahăr
- 1 cană apă
- 3 căni de făină
- 3 linguri de cacao
- 1/2 cană ulei
- 100 g nuci pisate
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 esență rom
- 1 plic zahăr vanilinat (opțional)
Pentru glazură, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 6 linguri apă clocotită
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao
Cum prepari negresa de post cu glazură
Amestecă toate ingredientele foarte bine, fără cele pentru glazură, până obții o consistență cremoasă. Toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Coace aluatul la foc potrivit aproximativ 30 de minute. După scurgerea timpului, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească.
Pentru obținerea glazurii, amestecă bine zahărul cu cacao. Adaugă, apoi, uleiul și continuă să amesteci până ce obții un produs omogen. Peste acest amestec, toarnă apa clocotită și amestecă din nou foarte bine. Glazura trebuie să aibă consistența unei smântâni. Apoi, întinde-o peste prăjitură.
Negresa de post cu glazură se taie după ce s-a răcit. Poftă bună!
Citește și
Rețetă de post: pilaf cu ciuperci și dovlecei
Rețetă de ciorbă de perișoare de post. Este delicioasă și hrănitoare, perfectă pentru masa de prânz
Rețetă de gogoși de post. Sunt foarte pufoase și delicioase
Mâncăruri de post delicioase. 5 rețete simple și rapide
Foto: shutterstock