Cei mai gustoși melci de post cu marmeladă
Rețeta pentru melci de post cu marmeladă este simplă. Poate că, din motive personale, nu ai ținut Postul Paștelui de la început. Și tot din motive personale te-ai hotărât să îl ții măcar acum, în Săptămâna Mare. Faptul că ai eliminat din alimentația ta produsele de origine animală, că nu furnizezi organsimului aportul normal de proteine, pe lângă neajunsul că îți va fi mai tot timpul foame, te vei confrunta și cu pofta de dulce. E glicemia care îți joacă feste… Cum rezolvi pofta de dulce și respecți totodată și postul? Cu acești melci de post cu marmeladă absolut delicioși. Iată rețeta pe care o vei mai prepara și în restul anului.
Ingrediente pentru melci de post cu marmeladă:
- 1 kg de făină pentru patiserie
- 100 ml de apă minerală carbogazificată
- două plicuri de praf de copt
- 150 g de zahăr pudră
- 15 ml de oțet
- 500 g de margarină
- 500 g de marmeladă
- 200 g de nucă măcinată
- două plicuri de zahăr vanilinat
- esență de rom
Cum prepari melci de post cu marmeladă?
Pentru prepararea aluatului se pune în castron margarina și se lasă să se topească pe jumătate, după care se adaugă zahărul, praful de copt stins în oțet și un praf de sare. Se amestecă bine, apoi se adaugă apa minerală și la final făina. Se frământă bine aluatul obținut și se lasă o oră la rece.
Pentru umplutură se amestecă marmelada cu nuca măcinată și se adaugă zahărul vanilinat și romul.
Vezi aici o colectie de retete de prajituri de post!
Aluatul se împarte în părți egale și se întind foi, de pune umplutură și se nivelează, se rulează, se taie rondele de circa 2 cm și se pun în tavă, pe hârtia de copt. Se dă la cuptor până capătă o culoare aurie. Se pot pudra cu zahăr după ce s-au racit.
Incearca aceste retete de dulciuri de post!
Foto: Shutterstock
Cum faci artă din salată: iată o rețetă sățioasă
Cea mai simplă prăjitură cu iaurt