Cei mai gustoși melci de post cu marmeladă

melci-de-post

melci-de-post

Rețeta pentru melci de post cu marmeladă este simplă. Poate că, din motive personale, nu ai ținut Postul Paștelui de la început. Și tot din motive personale te-ai hotărât să îl ții măcar acum, în Săptămâna Mare. Faptul că ai eliminat din alimentația ta produsele de origine animală, că nu furnizezi organsimului aportul normal de proteine, pe lângă neajunsul că îți va fi mai tot timpul foame, te vei confrunta și cu pofta de dulce. E glicemia care îți joacă feste… Cum rezolvi pofta de dulce și respecți totodată și postul? Cu acești melci de post cu marmeladă absolut delicioși. Iată rețeta pe care o vei mai prepara și în restul anului.

 Ingrediente pentru melci de post cu marmeladă:

  • 1 kg de făină pentru patiserie
  • 100 ml de apă minerală carbogazificată
  • două plicuri de praf de copt
  • 150 g de zahăr pudră
  • 15 ml de oțet
  • 500 g de margarină
  • 500 g de marmeladă
  • 200 g de nucă măcinată
  • două plicuri de zahăr vanilinat
  • esență de rom

Cum prepari melci de post cu marmeladă?

Pentru prepararea aluatului se pune în castron margarina și se lasă să se topească pe jumătate, după care se adaugă zahărul, praful de copt stins în oțet și un praf de sare. Se amestecă bine, apoi se adaugă apa minerală și la final făina. Se frământă bine aluatul obținut și se lasă o oră la rece.

Pentru umplutură se amestecă marmelada cu nuca măcinată și se adaugă zahărul vanilinat și romul.

Aluatul se împarte în părți egale și se întind foi, de pune umplutură și se nivelează, se rulează, se taie rondele de circa 2 cm și se pun în tavă, pe hârtia de copt. Se dă la cuptor până capătă o culoare aurie. Se pot pudra cu zahăr după ce s-au racit.

Foto: Shutterstock

Cum faci artă din salată: iată o rețetă sățioasă

Ciorbă de miel cu borș, preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Paște. Este delicioasă!

Cea mai simplă prăjitură cu iaurt

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar