Rețetă genială pentru Paști! Cum să faci cea mai fragedă friptură de miel

Pregătirile pentru masa de Paști sunt în toi așa, iar gospodinele se tot gândesc la ce preparate să gătească pentru masa de sărbătoare. Unul dintre bucatele tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paști este friptura de miel. 

Există mai multe modalități de a prepara friptura de miel, însă există câteva secrete ale bucătarilor profesioniști, care oferă un gust foarte bun cărnii. Una dintre cele mai gustoase rețete de friptură de miel este cea a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman. Un truc secret care ajută mult în procesul de pregătire a cărnii, este faptul că aceasta nu trebuie să fie spălată înainte.

Rețetă de friptură de miel pentru masa de Paști

Ingrediente:

  • 6 – 8 kg de carne de miel fără organe
  • 200 ml de ulei de măsline
  • 200 g unt
  • două pahare de vin alb
  • 6 – 10 coroniţe de usturoi verde
  • o căpăţână de usturoi vechi

Mod de preparare:

Pentru început se pisează usturoiul, apoi se pregătește carnea de miel. Este important de menționat faptul că mielul nu se spală, ci doar se şterge cu o ţesătură uscată pe din afară, iar pe dinăuntru se curăţă cu un şervet udat în apă cu oţet, potrivit adevarul.ro. După care se condimentează carnea cu sare, usturoi şi piper, apoi cu uleiul de măsline. Apoi, se aşază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins. Când începe să sfârâie grăsimea, se așează mielul cu spinarea în sus. Se dă focul mai mic și se unge cât de des cu grăsime carnea, până prinde crustă şi culoare.

În momentul în care s-a format coaja, se toarnă vinul peste carne. Timp de aproximativ o oră, friptura se unde cu sosul format, până devine fragedă și intră furculița ușor în ea. După care, se presară usturoiul peste carne și usturoi, iar coronițele de usturoi se așează peste carne, apoi se mai baga la cuptor pentru încă 10 minute. Apoi, este gata. Se poate servi alături de cartofi sau legume la cuptor, împreună cu o salata verde.

Poftă bună și sărbători fericite!

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Ce condimente să folosești pentru a da savoare preparatelor de pe masa de Paște

Cum să slăbești sănătos 4-5 kg până la Paști? Dieta cu pătrunjel este tot ce ai nevoie

Rețetă originală de cozonac cu nuca şi vanilie pentru Paște! Va ieși pufos și gustos

Rețetă vegetariană de Paște! Cum să faci cele mai bune paste cu ciuperci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar