Desert delicios pentru masa de Paști: melci cu unt și ciocolată

Mai sunt doar câteva zile până la una dintre cele mai importante sărbători din an. Gospodinele au început deja pregătirile pentru masa de Paști și se gândesc ce bucate să mai pregătească. Dacă vrei să îți impresionezi invitații de la masă, o idee bună ar fi să pregătești și alte mâncăruri, pe lângă cele tradiționale. 

Așa că îți propunem o idee bună pentru un desert original și foarte gustos, pentru masa de Paști. Este vorba despre melci cu unt și ciocolată. Se pregătesc destul de ușor și arată foarte bine.

Rețetă delicioasă pentru masa de Paști: melci cu unt și ciocolată

Ingrediente:

  • un pachet aluat foietaj
  • 20 g unt topit
  • 30 g zahăr alb tos
  • 30 g zahăr brun
  • o linguriță scorțișoară
  • 70 g ciocolată neagră sau cu lapte topită
  • 2-3 linguri de nuci măcinate (opțional)
  • o lingură de zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Este indicat să folosești ingredientele la temperatura camerei, iar aluatul de foietaj trebuie să fie dezghețat cu cei puțin o oră înainte. Cuptorul trebuie să fie încins în prealabil la 200 de grade. După care, untul de topește la foc mic și apoi șe întinde peste aluatul de foietaj, conform retete-cochete.ro. Apoi, ciocolata se taie în bucățele mici și se topește la baie marin sau la cuptorul cu microunde (30 de secunde).

Ai grijă să verifici ciocolata din 10 în 10 secunde să nu se ardă. După ce s-a topit, aceasta se întinde pe toată suprafața foietajului. Următorul pas este să amesteci zahărul brun și cel alb cu scorțișoara și cu nuca măcinată. Amestecul se presară peste aluat și se lasă liberi 2 cm pe una din laturile lungi ale foietajului. După care, aluatul de rulează pe latura mai lungă într-un sul și se taie apoi în 8 bucăți egale, de aproximativ 4 cm fiecare.

Melcii cu ciocolată se așează cu spirala în sus ori pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. De asemenea, poți folosi într-o tavă de brioșe unsă cu puțin ulei, astfel melcii vor ieși uniformi. Tava se introduce la cuptorul încins în prealabil pentru 20 – 25 de minute până melcii sunt ușori rumeniți. După ce s-au copt, se lasă la răcit pentru 5 minute, apoi se presară cu puțin zahăr pudră.

Pot fi consumați și calzi, pentru că sunt și mai buni! Această rețetă este perfectă pentru masa de Paști.

Poftă bună!

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Rețetă originală de cozonac cu nuca şi vanilie pentru Paște! Va ieși pufos și gustos

Rețetă vegetariană de Paște! Cum să faci cele mai bune paste cu ciuperci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar