Rețetă de pască cu aluat de cozonac. Este delicioasă și se prepară rapid

Rețetă de pască cu aluat de cozonac

Pe lângă ou, drob sau miel, de pe masa festivă de Paște nu trebuie să îți lipsească pasca cu aluat de cozonac. Aromată și gustoasă, aceasta este desertul pe care îl poți găti pentru cei dragi, mai ales că se prepară rapid și ai nevoie de puține ingrediente.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului aduce toată familia împreună, ceea ce înseamnă că de pe masă nu trebuie să lipsească acele bucate care să le încânte celor dragi papilele gustative. Pasca este desertul tradițional de Paște și poate fi preparată atât cu aluat de cozonac, cât și fără aluat.

Rețetă de pască cu aluat de cozonac

Brânza de vaci se potrivește la fix cu aluatul fraged de cozonac, iar dacă până acum ai ales să le prepari apropiaților pasca fără aluat, anul acesta poți alege pasca cu aluat de cozonac.

Ingrediente:

  • 125 ml apă caldă
  • 10 g drojdie uscată
  • 150 g zahăr
  • 125 ml lapte
  • 3 ouă
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 80 g de unt topit
  • 650 g de făină
  • 500 g brânză de vaci
  • 3 linguri de zahăr
  • 4 linguri griș de grâu
  • o lingură de ulei
  • un sfert de linguriță bicarbonat de sodiu
  • o sticluță esență de vanilie
  • 50 g stafide

Mod de preparare:

Pentru a obține o pască delicioasă este nevoie ca pentru început să te apuci de pregătirea aluatului de cozonac. Amestecă drojdia cu o lingură de zahăr și cu apa caldă și las-o 15 minute de-o parte, până începe să facă spumă, potrivit lalena.ro. 

După ce ai făcut acest lucru, pune într-un bol mai mare laptele cald, untul topit, un ou, 150 g de zahăr și amestecă totul bine. Peste acest amestec adaugă drojdia și 500 g de făină. Amestecă la început cu lingura, după care frământă bine aluatul. Aluatul nu trebuie să fie lipicios, ci moale și ușor de modelat. Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să crească 40-50 de minute. După ce a crescut, împarte aluatul în trei părți. Prima bucată de aluat trebuie întinsă cu atenție și pusă în tava pentru pască, asta nu înainte ca tava să fie unsă cu ulei.

Pentru a prepara umplutura trebuie să pui brânza de vaci într-un castron, iar peste ea să adaugi un ou, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de griș, 1 lingură de ulei, o jumătate de linguriță de sare, un vârf de linguriță de bicarbonat, esența de vanilie și stafidele. Amestecă bine toate ingredientele, astfel încât să obții o compoziție omogenă.

Pune compoziția în tava în care ai pus aluatul și apucă-te să modelezi din bucățile de aluat rămase crucea și bordurile.

Pentru a obține acele împletituri care îți vor decora pasca de jur împrejur este nevoie să tai aluatul în două fâșii și să le răsucești. Crucea se obține respectând pașii anteriori. Dacă nu vrei să mai pierzi timpul modelând aluatul, poți renunța la borduri și la cruce. După ce ai aranjat pasca, pune deasupra o folie de aluminiu și las-o la cuptor 30 de minute. După acest interval de timp, scoate pasca din cuptor, îndepărtează folia de aluminiu și las-o încă 15 min să se rumenească.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Reţeta specială a Iulianei Tudor! Cum să faci cea mai aromată pască fără aluat

Cozonac pufos și gustos, de Paște. Trucuri de la Chef Cătălin Scărlătescu

Rețete originale de drob de miel! Va ieși foarte gustos și aromat

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar