Rețetă de pască cu brânză, fără aluat. Un adevărat deliciu
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2017/04/Pasca-fara-aluat.jpg)
Pasca este un preparat care nu ar trebui să lipsească de pe masa tradițională de Paște, iar dacă varianta clasică nu te mai încântă, poți încerca o rețetă de pască cu brânză, fără aluat.
Tradiția ca pe masa de Paște 2017 să se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune că aceștia, grăbindu-se să plece spre Egipt, nu au mai avut timp să dospească aluatul pentru a face pâine și astfel a luat naștere pasca. Pentru evrei, acest preparat se mai numește și „pâinea săracilor”.
Pasca cu brânză, fără aluat
Dacă în acest an vrei să încerci ceva nou în materie de preparate culinare, dar nu vrei să pierzi farmecul tradițiilor, poți găti o rețetă de pască mai aparte. Pasca cu brânză, fără aluat este o rețetă delicioasă și care se prepară foarte simplu. Uite de ce ai nevoie pentru a face acest desert cu care îi vei surprinde pe cei dragi, potrivit bucataras.ro.
Ingrediente:
- 700 g de brânză de vaci
- 150 g de stafide hidratate în 100 ml de cremă de whiskey
- 150 g de făină
- 5 ouă
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 9 linguri de zahăr
- 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță de fresh de lămâie
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- extra făină și unt pentru tapetat forma în care va fi gătită pasca
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să separi gălbenușurile de albușuri și să scurgi foarte bine brânza de vaci. După ce ai făcut acest lucru, pune într-un vas gălbenușurile, brânza de vaci, coaja de lămâie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey și esența de vanilie și amestecă totul cu ajutorul unui mixer. În momentul în care ai obținut o compoziție omogenă, adaugă făina, sarea și praful de copt. Amestecă încet astfel încât să nu se facă cocoloașe. Lasă această compoziție de-o parte și bate albușurile de ou spumă, alături de un vârf de cuțit de sare și de zeama de lămâie. Când aproape s-au întărit, adaugă zahărul și amestecă în continuare până când consistența amestecului îți va permite să întorci castronul cu susul în jos, fără să pice compoziția din interior. Adaugă cantitatea de albușuri bătute spumă peste amestecul inițial. Tapetează o formă de copt cu făină și unt și adaugă compoziția. Introdu la cuptor preparatul la o temperatură de 180 de grade, timp de 15 minute, după care scade temperatura la 150 de grade și lasă pasca să se coacă încă 35-40 de minute. După ce este gata, scoate-o din cuptor, las-o o perioadă să se răcească și apoi servește-o tăiată în bucăți. Poftă bună!
Foto: retetepractice.ro
Citește și:
Rețetă originală de cozonac cu nuca şi vanilie pentru Paște! Va ieși pufos și gustos
Rețetă vegetariană de Paște! Cum să faci cele mai bune paste cu ciuperci
Cum să faci o prăjitură cu foi şi crema de gris şi lămâie. E cel gustos desert