Rețete originale de drob de miel! Va ieși foarte gustos și aromat

Rețetă delicioasă de drob de miel

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din an, așa că gospodinele încep să facă pregătiri pentru masa tradițională din timp. Unul dintre preparatele tradiționale care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște este drobul de miel.

Acest preparat este delicios, ușor și este perfect pentru a fi servit ca un aperitiv. Este bine să știi că o felie de drob de miel conține doar 80 de kilocalorii, potrivit dcnews.ro. Iată cum să prepari rapid câteva rețete originale de drob de miel.

Rețetă de drob de miel

Ingrediente:

  • 1 kg măruntaie (ficat, rinichi, plamani, inima), prapur de miel
  • 2 ouă crude
  • 3-4 ouă fierte
  • 1 felie de pâine,
  • 1 lingură smântână,
  • 6 fire ceapă verde,
  • 1 ceapă uscată de marime medie
  • 2 fire usturoi verde
  • sare, piper, busuioc, rozmarin
  • verdeață (pătrunjel și mărar)
  • 1 lingură untură sau ulei de măsline după preferință

Mod de preparare:

Primul pas este să speli foarte bine toate organele și prapurul de miel în mail multe ape. Prapurul se ține într-un castron cu apă rece și puțin oțet, cât timp se pregătește compoziția pentru drob.

Se fierb organele de miel în apă cu sare, luând spuma de câte ori este nevoie. După care, se scot din vas și se lasă să se răcească. Apoi, se trec prin mașina de tocat carne măruntaiele de la un miel, inima, ficatul, plămânii. După care, se adaugă ouăle crude, puțin miez de pâine muiat în lapte, sare, un praf de piper, și celelalte condimente, smântână și verdeată multă, mărar, pătrunjel, ceapă verde și usturoiul verde tocate mărunt cu o parte din cozi.

Următorul pas, este să ungi forma cu untură sau ulei de măsline, se așează prapurul astfel încât să rămână mult și pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. Apoi, se pune o parte din umplutură peste prapur în formă, după care se așează ouale fierte bine, întregi sau jumătăți și se apasă ușor.

La final, se adaugă și cealaltă parte de umplutură astfel încât să fie acoperite bine ouale. Se acopera cu prapurul toată compoziția și se unge cu ou bătut cu puțină smântână. Drobul se introduce în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. După ce s-a copt se scoate și se mai lasă puțin în tavă până se desprinde ușor de margini. Apoi, se scoate și se lasă la răcit. Drobul de miel se servește rece, alături de o salată verde sau legume de sezon.

Poftă bună!

Rețetă de drob de miel în foietaj

O altă modalitate originală de prepara drobul de miel este cea în aluat de foietaj. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Ingrediente:

  • 500 g organe de miel
  • 6 ouă
  • câteva boabe piper
  • o foaie de dafin
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 morcovi fierţi
  • 2 gogoşari murați
  • 2 ouă fierte
  • un ou crud
  • o legătură pătrunjel verde
  • ienibahar
  • oregano
  • rozmarin
  • sare
  • piper măcinat
  • 500 g aluat de foietaj congelat

Mod de preparare:

Primul pas este să speli foarte bine organele de mirl, după care trebuie să le pui la fiert pentru 35 – 40 minute cu câteva boabe de piper și o foaie de dafin. După care, se pun la fiert separat morcovii și cele două ouă.

După ce organele s-au fiert, se lasă la răcit, după care se toacă mărunt. Apoi, într-un bol, se pune carnea tocată, alături pătrunjelul, ceapă verde tocată, morcovii şi gogosarii tăiați mărunt şi se amestecă foarte bine, conform retete.unica.ro. După care se adaugă ouăle bătute bine, ienibaharul zdrobit, rozmarinul, oregano, sare, piper şi se omogenizează foarte bine.

Aluatul de foitaj trebuie să decongelat în prealabil. Apoi se întinde pe masa de lucru cu făină, apoi e transferă în tava unsă şi tapetata cu un pic de făină. Peste aluat se toarnă jumătate din compoția de la drob, după care se pun cele două fierte. Apoi, se toarnă restul amestecului de carne. Toată compoziția se acoperă cu aluatul  de foitaj, apoi se unge cu ou. Tava se introduce la cuptorul preîncălzit și se lasă timp de 30 de minute, la foc mic. După ce s-a copt, drobul de miel se lasă la răcit în formă. După ce se răcit complet, drobil de miel se scoate din tavă și se feliază.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să faci cei mai fragezi cartofi ţărăneşti? Rețetă delicioasă de post

Mănânca asta la micul dejun și vei slăbi văzând cu ochii, fără diete stricte033

Tartă cu smochine și caș proaspăt

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar