Pepeni murați delicioși

pepeni murați

Pepenele este cu siguranță vedeta sezonului cald, acesta fiind consumat în special vara, atunci când temperaturile sunt ridicate. Chiar dacă multe persoane îl preferă dulce și aromat, pepenele murat este un adevărat deliciu.

Pe lângă gogoșarii sau castraveții murați, pepenele murat trebuie să se regăsească pe raftul din cămara ta. Acest tip de conservă se potrivește perfect cu orice fel de mâncare, unde mai pui că se prepară și foarte simplu, fără să fie nevoie să pierzi prea mult timp în bucătărie.

Pepeni murați delicioși

Pepenii murați au un gust cu totul special, dulce-acrișor, care îți va încânta papilele gustative. Dacă vrei să le oferi celor dragi ceva nou și cu un gust aparte, această perioadă din an este perfectă pentru a pune la murat câțiva pepeni. Atunci când îi alegi, optează pentru cei mai mici și asta pentru că îți va fi mult mai ușor să îi așezi în borcan. Uite de ce ai nevoie pentru a prepara pepenii murtați cu care să îi surprinzi pe toți cei dragi ție.

Ingrediente:

  • pepeni de dimensiuni mici
  • mărar uscat
  • 3 litri de apă
  • 3 linguri de sare grunjoasă
  • ardei iute
  • o căpățână de usturoi
  • 4 rădăcini de hrean
  • boabe de muștar
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Înainte de a pune pepenii la murat, spală-i cu atenție și asta pentru că există posibilitatea ca pe suprafața lor să fie urme de pământ. După ce ai îndeplinit acest pas, te poți apuca să pui pe fundul borcanelor rădăincile de hrean, tăiate în bucățele, usturoiul, mărarul, boabele de muștar, foile de dafin și ardeiul iute. Adaugă apoi în borcane pepenii, iar dacă nu alegi un recipient suficient de mare încât aceștia să rămână întregi, îi poți tăia în bucățele.

Saramura pe care trebuie să o pui peste pepeni se prepară foarte simplu, amestecând sarea și apa, astfel încât aceasta să se dizolve. După ce ai pus pepenii la murat, închide ermetic capacul borcanelor și depozitează-le într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui. Este foarte important să nu deschizi capacul pentru cel puțin 2 luni, asta dacă vrei ca aceștia să capete acel gust pe care ți-l dorești. Acest interval de timp este perfect pentru ca pepenii să fermenteze și să se transforme într-un deliciu.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rață pe varză călită. O rețetă delicioasă, care se prepară foarte simplu

Cum să faci cel mai bun suc de roșii pentru iarnă. Secretele unei gospodine iscusite

Cea mai simplă rețetă de dulceață de vișine. Se face foarte simplu

 

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar