Rață pe varză călită. O rețetă delicioasă, care se prepară foarte simplu

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios de sezon, atunci ar trebui să le pregătești o rață pe varză călită, la cuptor. Este o bunătate de rețetă tradițională, care are un gust deosebit.

Chiar dacă la prima vedere ți se pare că este o rețetă destul de complicată, pentru care trebuie să petreci mai mult timp în bucătărie, ei bine lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie doar să respecți câțiva pași simpli, iar rața pe varză va ieși perfect.

Cum se face rața pe varză călită

Ingrediente:

  • o varză dulce mare
  • doua rațe (dacă este mare, poți folosi numai una)
  • cimbru
  • foi de dafin
  • două cepe mari
  • doi morcovi
  • piper boabe
  • bulion
  • o legătură de mărar
  • ulei de măsline
  • sare
  • vin alb
  • ardei iute

Mod de preparare:

Primul pas este cureți bine rața și să speli, după care să o așezi într-un vas termorezistent și să o condimentezi bine cu sare, piper, cimbru, ulei de măsline și un pahar mic de vin. Vasul se pune în cuptorul preîncălzit la 140 de grade pentru 90 de minute. După 45 de minute se întoarce pe partea cealaltă.

Apoi se taie varza mărunt, după care se condimentează cu sare și se lasă să stea timp de 30-40 de minute. Între timp, se călesc în puţin ulei de măsline ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea mică, apoi adăugă varza tocată mărunt. Se adaugă bulionul și celelalte condimente, piper, cimbru și foile de dafin, ardei iute după gust. După ce s-a călit varza se adaugă în tava în jurul raței.

Se mai lasă în cuptor până când carnea se rumenește bine. Se servește fierbinte și se ornează cu mărar proaspăt și ardei iute.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să faci cel mai bun suc de roșii pentru iarnă. Secretele unei gospodine iscusite

Cea mai simplă rețetă de dulceață de vișine. Se face foarte simplu

Dulceață de struguri. Rețeta fără zahăr

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar