Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios de sezon, atunci ar trebui să le pregătești o rață pe varză călită, la cuptor. Este o bunătate de rețetă tradițională, care are un gust deosebit.
Chiar dacă la prima vedere ți se pare că este o rețetă destul de complicată, pentru care trebuie să petreci mai mult timp în bucătărie, ei bine lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie doar să respecți câțiva pași simpli, iar rața pe varză va ieși perfect.
Primul pas este cureți bine rața și să speli, după care să o așezi într-un vas termorezistent și să o condimentezi bine cu sare, piper, cimbru, ulei de măsline și un pahar mic de vin. Vasul se pune în cuptorul preîncălzit la 140 de grade pentru 90 de minute. După 45 de minute se întoarce pe partea cealaltă.
Apoi se taie varza mărunt, după care se condimentează cu sare și se lasă să stea timp de 30-40 de minute. Între timp, se călesc în puţin ulei de măsline ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoarea mică, apoi adăugă varza tocată mărunt. Se adaugă bulionul și celelalte condimente, piper, cimbru și foile de dafin, ardei iute după gust. După ce s-a călit varza se adaugă în tava în jurul raței.
Se mai lasă în cuptor până când carnea se rumenește bine. Se servește fierbinte și se ornează cu mărar proaspăt și ardei iute.
Poftă bună!
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Încercați și această rețetă de rata pe varza
Citește și:
Cum să faci cel mai bun suc de roșii pentru iarnă. Secretele unei gospodine iscusite
Cea mai simplă rețetă de dulceață de vișine. Se face foarte simplu
Dulceață de struguri. Rețeta fără zahăr