Pepenele verde este vedeta sezonului cald, foarte multe persoane alegând să îl consume în zilele cu temperaturi ridicate. Pe lângă gustul plăcut și răcoritor al miezului, semințele de pepene verde au multiple beneficii pentru organism.
Majoritatea persoanelor știu că atunci când consumă pepene verde, semințele acestuia trebuie înlăturate. Ei bine, acest lucru este total greșit și asta pentru că semințele de pepene verde au capacitatea de a oferi organismului o serie de vitamine și minerale.
Sâmburii de pepene verde sunt o sursă importantă de proteine vegetale și ajută la menținerea masei musculare, ei fiind recomandați mai ales în dieta sportivilor. În plus, aceștia au capacitatea de a regla tensiunea arterială și de a reduce colesterolul, motiv pentru care este important să fie consumați de cei care au probleme la nivelul sistemului circulator.
Sâmburii de pepene verde sunt bogați în magneziu, zinc, fier, vitamina B și sodiu, având un efect benefic asupra articulațiilor și întărind sistemul imunitar.
Sâmburii de pepene verde pot fi consumați atât în stare naturală, cât și adăugați în salate sau diferite preparate. Pentru a obține un plus de gust, aceștia pot fi prăjiți în cuptor și abia apoi folosiți în rețete.
Foto: shutterstock.com
Citește și
Ce se întâmplă dacă fierbi semințele de pepene roșu? Acest truc rezolvă foarte multe probleme
Dieta cu pepene verde. Cum să slăbești sănătos 5 kilograme în doar o săptămână
Limonada cu pepene verde, un deliciu răcoritor