Cea mai simplă rețetă de dulceață de vișine. Se face foarte simplu

În fiecare gospodărie este bine să existe o cămără sau un beci plin cu provizii, dulcețuri, gemuri și conserve cu legume. Una dintre cele mai aromate preparate de acest gen este dulceața de vișine. Este delicioasă în orice anotimp, așa că nu ar trebui să-ți lipsească din casă.

Se pregătește foarte ușor, nu trebuie decât să urmezi niște pași simpli.

Cum se face dulceața de vișine?

Ingrediente:

  • 1,5 kg de vişine fără samburi
  • 1,2 kg de zahăr (la un kilogram de fructe, se folosesc aproximativ 800 g de zahăr)
  • o linguriţă sare de lămâie
  • 2 batoane sau aromă de vanilie (opțional)

Mod de preparare:

Pentru ca dulceața să fie foarte gustoasă, este indicat să alegi vișine sănătoase. Primul pas este să speli bine fructele și să le scoți sâmburii. După care, acestea se pun într-o cratiță și se acoperă cu zahăr. Vasul se poate pune imediat la fiert sau se poate lăsa să stea peste noapte, în funcție de cât timp ai la dispoziție. Cratița se pune pe foc, iar la început se amestecă puțin până la topirea zahărului. Dulceața de vișine se fierbe la foc mic timp de o oră, timp în care se amestecă ușor pentru a nu se prinde de fundul vasului. În timpul fierberii, se poate adauga miezul de la două batoane de vanilie, pentru un plus de aromă, însă acest pas este opțional.

În timp ce dulceața fierbe, trebuie să pregătești borcanele în care o vei depozita. Acestea trebuie să fie bine spălate și sterilizate în cuptor. După ce dulceața a fiert, aceasta se toarnă cu grijă în borcane. Acestea se pot dezpozitează în cămară sau în beci, într-un loc uscat și răcoros.

Dulceața se poate servi ca atare, cu pâine prăjită și unt sau se poate folosi la prepararea prăjiturilor.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Dulceață de struguri. Rețeta fără zahăr

Rețetă de dulceață de pepene verde

Cum să faci cea mai bună dulceață de cireșe. Iată o rețetă foarte simplă

Cea mai ușoară rețetă de dulceață de cireșe amare

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar