Toamna este sezonul în care se pun murături și se pregătesc conservele pentru iarnă. Unul dintre alimentele care nu ar trebui să-ți lipsească din cămară în sezonul rece este sucul de roșii. Este util în orice fel de mâncare, este gustos și mult mai sănătos decât cele din comerț, pentru că este natural.
Dacă vrei să îți iasă un suc de roșii ca la carte, trebuie să ții cont de câteva secrete pe care le-am „furat' de la o gospodină cu experiență.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Roșiile se spală foarte bine și se taie în cubulețe mici. După care se strecoară cu ajutorul unei site. Astfel, va rămâne doar sucul lor, fără coji și semințe. Dacă ai, poți folosi și o mașină specială de tocat.
Sucul de roșii se pune la fiert într-o oală mare și se lasă pe foc până când sucul scade la jumătate. În timpul fierberi pune în sucul de roșii frunze de țelină întregi sau de busuioc, iar la final scoate-le din suc. Acestea vor da o aromă deosebită sucului.
După ce sucul a scăzut la jumătate, abia atunci se adaugă condimentele: sarea, zahărul și piperul, după gust. Se amestecă bine, după care se mai pune din nou la fiert pentru aproximativ jumătate de oră. După ce sucul de roșii este gata, se pune în recipiente de sticlă, care se pot steriliza în cuptor la 100 de grade timp de 30 de minute.
La final, recipientele se întorc invers, pentru a se închide etanș. După ce s-au răcit complet, se pot depozita în cămară într-un loc uscat și răcoros.
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Cea mai simplă rețetă de dulceață de vișine. Se face foarte simplu
Dulceață de struguri. Rețeta fără zahăr
Cum se pune varza la murat. Trucuri utile
Trucuri pentru conservele de iarnă. Urmează acești pași și te vei bucura de ele cât mai mult timp
Vezi şi rețete cu roșii pentru toată vara – idei simple de mâncăruri delicioase!