Micul dejun corect pentru cei care vor să slăbească

Micul dejun este o masă pe care nu trebuie să o sari. Și dacă vrei să slăbești, masa de dimineața nu trebuie să-ți lipsească.

Merită să luăm micul dejun dimineața chiar dacă nu există senzație de foame?

Din păcate, mulți oameni spun că nu pot mânca dimineața. Aceasta este o greșeală foarte frecventă. E bine de știut că micul dejun repornește metabolismul în organism după orele de somn. Este de dorit ca prima masă să fie în prima oră după trezire. Dacă în prima jumătate a zilei nu obținem cantitatea potrivită de energie, atunci întregul conținut caloric al dietei se va concentra în a doua jumătate a zilei.

Marea greșeală:

De regulă, persoanele care nu mănâncă micul dejun, mănâncă în exces seara. Un surplus de calorii la culcare se transformă într-un exces de țesut adipos.

În plus, dieta corectă menține constantă concentrația de nutrienți din organism, în primul rând glucoza. Aceasta este principala sursă de energie. La o scădere a concentrației de glucoză din sânge, organismul reacționează cu o senzație de foame. Dacă intervalele dintre mese sunt mari, atunci organismul experimentează senzația de stres. Hormonii de stres sunt leptina și grelina. Dacă nu mâncați mai multe ore, la următoarea masă, organismul încearcă să transforme caloriile în grăsimi, să le depoziteze și să-și facă “rezerve pentru zile negre”.

Care sunt cele mai bune alimente la micul dejun pentru cei care vor să slăbească?

În primul rând trebuie să știm continutul caloric total al dietei. Micul dejun din această cantitate de energie ar trebui să fie de cel puțin 25%. Dacă trebuie să mâncăm 2000 kcal pe zi, atunci pria masă trebuie să aibă cel puțin 500 kcal. În același timp, micul dejun, ca orice masă, trebuie să fie echilibrat: trebuie să conțină proteine, grăsimi, carbohidrați pentru ca organismul să funcționeze pe deplin.

Masa de dimineață este importantă pentru că ne oferă energie până la prânz. Carbohidrații sunt principala sursă de energie pentru organism. Desigur, cafeaua cu croissant este foarte gustoasă. Dar un croissant este puțin probabil să ne ofere tot ce are nevoie organismul.

Micul dejun optim este terci din orice cereale. Este de dorit ca acestea să fie cereale nerafinate care au multe fibre alimentare:

  • hrişcă,
  • mei,
  • ovaz,
  • orz.
  • Orezul și grișul nu se încadrează în acest concept. Însă orice alt tip de cereale, nu instant, dar ușor rafinate, conține cantitatea maximă de fibre alimentare, vitamine, minerale. Acesta este micul dejun perfect: combinația de lapte și cereale este o formulă excelentă în ceea ce privește compoziția de aminoacizi.

Avem nevoie de grăsimi sănătoase. Prin urmare, este bine să mâncăm unt natural. Dacă respectăm cantitatea potrivită, nu ar trebui să ne fie frică de nimic. Organismul trebuie să primească o gamă completă de substanțe necesare pentru micul dejun.

Foto: 123rf

DOSAR SPECIAL: Postul intermitent, dieta proteică și dieta ketogenică. Ce e important să știi…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dieta