Sărutul este la fel de bun pentru dinți precum periajul

Sărutul stimulează producția de salivă și curăță gura de bacteriile rele și acizii care provoacă degradarea. De aceea, experții din domeniul stomatologiei susțin că este la fel de bun ca periajul.

Dr. Khaled Kasem, medicul ortodont, a spus că oamenii ar trebui să se sărute timp de patru minute pe zi, pe lângă periajul zilnic și ața dentară.

„Principalul beneficiu al sărutului este că produce mai multă salivă în gură. Saliva neutralizează acizii care stau pe dinți, ceea ce ajută la reducerea riscului de a face carii. De asemenea, poate spăla bacteriile de pe dinți pentru a reduce placa bucală încăpățânată. Așa că, sărută des dacă vrei respirație plăcută și dinți sănătoși', a declarat specialistul, potrivit The Sun.

Un sărut zilnic reduce, de asemenea, riscul de infecție, deoarece bacteriile din saliva partenerului întăresc sistemul imunitar și invers.

Alte beneficii pentru sănătate includ ameliorarea stresului, datorită hormonilor iubirii și aspectul mai tineresc din exercitarea mușchilor feței.

Dar îndrăgostiții pot schimba și bacteriile rele care cresc riscul de carii dacă unul dintre ei are deja probleme dentare.

„Singurul impact negativ al săruturilor este atunci când oamenii sunt bolnavi, au un herpes sau au deja o igienă orală proastă. În caz contrar, sărută, dar continuă să periezi și să folosești ata dentară', a adăugat medicul ortodont.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate