De post: Prepară o delicioasă salată de boeuf cu ciuperci
Suntem înnebunite după salata de boeuf şi nu vrem să renunţăm la ea nici în ruptul capului, astfel că ne-am decis: vom prepara un preparat de post numit – Salată de boeuf cu ciuperci. Îţi garantăm că o să te lingi pe degete de bună ce e.
Avem deja reţeta de maioneză de post pe care o puteţi prepara acasă ori dacă nu aveţi mult timp la dispoziţie o puteţi cumpăra gata făcută. Voi alegeţi.
Citiţi şi Maioneză de post din pufuleți
Cum preparăm în post salată de boeuf cu ciuperci
Mod de preparare:
- După ce am spălat cartofii în coajă şi morcovii curăţaţi îi punem într-o oală la fiert
- După ce s-au fiert (trebuie încercat cu o furculiţă să vedem dacă s-au fiert la mijloc) îi scurgem bine şi îi lăsăm să se răcească, după care îi tăiem cubuleţe şi-i punem în bolul pentru salată de boeuf.
- Punem mazărea la fiert, după ce am gustat şi am văzut că s-a fiert o punem în acelaşi bol, peste cartofi..
- Spălăm apoi ciupercile şi le punem într-o olicică la fiert, cca 15-17 min. După aceasta le scurgem bine şi le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem în bucăţele mici.
- Castraveciorii muraţi îi spălăm, scurgem de apă şi îi tocăm mărunţel. Apoi strângem în mâini castraveciorii care au fost tăiaţi mărunt pentru a scurge zeama lăsată.
- Maslinele după ce le-am desărat le tăiem pe rotund.
- Vom pune toate ingredientele în bolul în care vom pregăti salata de boeuf cu ciuperci şi amestecăm bine, punem niţică sare şi piper apoi începem să adăugăm câte puţină maioneză până se face o pastă. Mare grijă să nu sfărâmaţi legumele în timp ce amestecaţi.
Şi iată avem o delicioasă salată Boeuf de post cu ciuperci. Nouă ne place să o mâncăm dintr-un mic bol şi să adăugăm câteva frunzuliţe de pătrunjel proaspăt tocat peste ea. Pentru ornat puteţi folosi fâşii de castraveţi muraţi şi de gogoşari muraţi.
Poftă bună!
Vedeţi şi Salată de boeuf gata într-o oră
sursa foto: 123rf.com