Salată de boeuf gata într-o oră
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/12/salata-boeuf.jpg)
Salata de boeuf este unu preparat gustos, un antreu pe care îl mâncăm de Sărbători și pentru celebrarea Anului Nou. Iată cum se prepară acest fel:
foto salată boeuf via Shutterstock
* 8 porții * timp de preparare 1 oră + timp de așteptare
INGREDIENTE
1 piept de pui sau ½ piept de curcan
4 morcovi mari
1 țelină
2 rădăcini de pătrunjel
200 g mazăre fiartă
5 cartofi medii
500 g castraveți murați
400 g maioneză
Sare după gust
Măsline, gogoșari, castraveciori pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Pune puiul la fiert în apă cu sare, iar după ce dă în clocot adaugă și morcovii, țelina, pătrunjelul și cartofii. Lasă la fiert până se înmoaie (dar fără să devină sfărâmicioase). După ce au fiert scoate-le din apă, iar după ce s-au răcit suficient poți începe să le tai cubulețe. Pune legumele tăiate la scurs într-o strecurătoare.
Dă carnea prin mașina de tocat și pune-o în castronul în care vei face salata, apoi adaugă și restul legumelor, precum și castraveciorii (tăiați cubulețe mici) și mazărea.
Sărează după gust și amestecă, apoi începe să adaugi maioneză lingură cu lingură. Amestecă după fiecare 2-3 linguri. Mai întinde un strat subțire de maioneză pe deasupra și ornează după plac.
Poftă bună!