De post: Ciorbă de cartofi cu tăiţei fără ou

ciorba-de-cartofi-cu-taitei-de-post

Ni s-a făcut poftă de o ciorbă de cartofi cu tăiţei, fără ou, pentru că suntem în post. Chiar dacă se spune despre cartof că este cel mai preparat pentru că este ieftin, ba chiar se spune că este mâncarea celor fără bani. Ce contează, dacă are un gust atât de bun şi ţine de foame?

Citeşte şi Supa de varză – Ţii post şi slăbeşti

Ciorbă de cartofi cu tăiţei fără ou

Ingrediente:

  • cartofi mari
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 1 gogoşar roşu
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 de pungă de tăiţei fără ou
  • 3 linguri de ulei
  • apă
  • suc de roşii
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 l de borş nu foarte acru

Mod de preparare:

  1. curăţaţi cartofii, spălaţi-i bine şi puneţi-i într-un castron cu apă; Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în jumătate şi puneţi-o într-un bol cu apă, să mai se ducă din iuţime. spălaţi bine şi ardeii şi gogoşarul.
  2. Luaţi fiecare cartof şi tăiaţi în cubuleţe mai măricele, pentru că se pot topi la fiert. Ceapa tocaţi-o mărunt. Tăiaţi şi ardeiul şi gogoşarul bucăţele cât două burice de degete;
  3. Puneţi o oală cu puţină apă la fiert peste care adăugaţi ceapa. După 2 minute adăugaţi ulei şi amestecaţi. Atenţie nu trebuie să se ardă ceapa. Apoi, peste ceapa înnăbuşită, adăugaţi ardeii şi lăsaţi să se fiarbă puţin. Mai adăugaţi apă peste ei.
  4. După aceea adăugaţi cartofii şi apă peste ei. Lăsaţi să înceapă să fiarbă, încercaţi cîte un cartof să vedeţi în ce stadiu sunt. Daţi focul mai încet, dar staţi în bucătărie pentru a amesteca din când în când şi pentru a adăuga apă, dacă e cazul.
  5. Când sunt aproape fierţi cartofii, într-o oală mai mică puneţi la fiert borşul.
  6. Între timp puneţi apă cu sare la fiert şi adăugaţi tăiţeii. Lăsaţi circa 11 minute, apoi stingeţi focul. Strecuraţi tăiţeii şi vărsaţi-i peste ciorbă.
  7. După ce a fiert borşul, îl veţi adăuga în oala cu ciorbă de cartofi.

Serviţi cât e caldă. Adăugaţi în farfurie, pătrunjelul tocat proaspăt. dacă vă place cu mai multe legume puteţi adăuga la ingrediente: fasole verde, morcovi, puţină varză, dar atenţie la proporţii să nu rămână ciorba fără zeamă. Dacă nu ţineţi post aţi putea să puneţi şi o lingură de smântână peste ciorba de cartofi cu tăiţei fără ou.

Citeşte şi: Ciorba de salată de post

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Ciorbe