De post: Ghebe cu mămăliguţă şi mujdei

Ghebe

Pe 7 ianuarie este Crăciunul pe rit vechi şi se mănâncă ghebe cu mămăliguţă şi mujdei. Află cât de uşor se prepară această mâncare. E atât de bună încât am găti-o tot timpul.

Ghebe cu mămăliguţă şi mujdei

Ingrediente:

  • 1 kg de ghebe (opintici), pe care le-aţi ţinut în sare
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • mămăligă
  • piper

Cum se prepară:

  1. Înainte să gătiţi ghebele, puneţi-le în apă cca 2h, ca să se desăreze;
  2. Tăiaţi mărunt ceapa, apoi puneţi-o niţel la rumenit, într-o cratiţă cu ulei. Treptat, turnaţi ghebele tocate;
  3. Puneţi între timp apă la încălzit într-un ibric şi turnaţi peste ghebe ca să fiarbă bine. Lăsaţi la fiert cam 30 min;
  4. Adăugaţi făina pe care aţi amestecat-o înainte niţel cu apă, pentru a nu face cocoloaşe. Amestecaţi bine şi opriţi focul;
  5. În timp de fierbeau ghebele la foc potrivit, faceţi mămăliga şi mujdeiul.

Puteţi orna cu pătrunjel, proaspăt tocat. Poftă bună!

Citeşte şi Pe 7 ianuarie ortodocşii pe stil vechi sărbătoresc Naşterea Domnului

Sursa foto: captură youtube.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar