De post: Ghebe cu mămăliguţă şi mujdei
Pe 7 ianuarie este Crăciunul pe rit vechi şi se mănâncă ghebe cu mămăliguţă şi mujdei. Află cât de uşor se prepară această mâncare. E atât de bună încât am găti-o tot timpul.
Ghebe cu mămăliguţă şi mujdei
Ingrediente:
- 1 kg de ghebe (opintici), pe care le-aţi ţinut în sare
- 1 ceapă mare
- 1 lingură făină
- 2 linguri apă
- 3 linguri ulei
- 4 căţei de usturoi
- mămăligă
- piper
Cum se prepară:
- Înainte să gătiţi ghebele, puneţi-le în apă cca 2h, ca să se desăreze;
- Tăiaţi mărunt ceapa, apoi puneţi-o niţel la rumenit, într-o cratiţă cu ulei. Treptat, turnaţi ghebele tocate;
- Puneţi între timp apă la încălzit într-un ibric şi turnaţi peste ghebe ca să fiarbă bine. Lăsaţi la fiert cam 30 min;
- Adăugaţi făina pe care aţi amestecat-o înainte niţel cu apă, pentru a nu face cocoloaşe. Amestecaţi bine şi opriţi focul;
- În timp de fierbeau ghebele la foc potrivit, faceţi mămăliga şi mujdeiul.
Puteţi orna cu pătrunjel, proaspăt tocat. Poftă bună!
Citeşte şi Pe 7 ianuarie ortodocşii pe stil vechi sărbătoresc Naşterea Domnului
Sursa foto: captură youtube.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar