De post: Ghebe cu mămăliguţă şi mujdei

Ghebe

Pe 7 ianuarie este Crăciunul pe rit vechi şi se mănâncă ghebe cu mămăliguţă şi mujdei. Află cât de uşor se prepară această mâncare. E atât de bună încât am găti-o tot timpul.

Ghebe cu mămăliguţă şi mujdei

Ingrediente:

  • 1 kg de ghebe (opintici), pe care le-aţi ţinut în sare
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • mămăligă
  • piper

Cum se prepară:

  1. Înainte să gătiţi ghebele, puneţi-le în apă cca 2h, ca să se desăreze;
  2. Tăiaţi mărunt ceapa, apoi puneţi-o niţel la rumenit, într-o cratiţă cu ulei. Treptat, turnaţi ghebele tocate;
  3. Puneţi între timp apă la încălzit într-un ibric şi turnaţi peste ghebe ca să fiarbă bine. Lăsaţi la fiert cam 30 min;
  4. Adăugaţi făina pe care aţi amestecat-o înainte niţel cu apă, pentru a nu face cocoloaşe. Amestecaţi bine şi opriţi focul;
  5. În timp de fierbeau ghebele la foc potrivit, faceţi mămăliga şi mujdeiul.

Puteţi orna cu pătrunjel, proaspăt tocat. Poftă bună!

Citeşte şi Pe 7 ianuarie ortodocşii pe stil vechi sărbătoresc Naşterea Domnului

Sursa foto: captură youtube.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar