Ciorbă rădăuţeană din piept de curcan
Haideţi să preparăm o delicioasă ciorbă rădăuţeană din piept de curcan. Vă garantăm că o să vă placă.
Să preparăm ciorbă rădăuţeană din piept de curcan
Ingrediente:
- 1 kg piept de curcan
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 5 gălbenuşuri
- 650 ml smântână
- 4 linguri făină
- 4 linguri oţet
- 3 căţei de usturoi
- pătrunjel verde, proaspăt tocat
- sare, piper
Citeşte şi Ciorba de pui cu smantana
Mod de preparare:
- Curăţaţi zarzavaturile şi apoi spălaţi-le bine. Ceapa nu trebuie tăiată. Tăiaţi restul legumelor în 2 sau 4 (după plac);
- Spălaţi pieptul de curcan şi curăţaţi-l de piele. Puneţi-l apoi la fiert, adăugând peste el 4 l de apă;
- Lăsaţi să dea în clocot şi curăţaţi cu o lingură de lemn spuma. Adăugaţi după aceea zarzavatul. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Încercaţi din când în când carnea pentru a vedea dacă s-a fiert;
- După ce s-a fiert pieptul de curcan, scoateţi-l împreună cu morcovii. Lăsaţi la răcit. După aceea, tăiaţi morcovii cubuleţe şi pieptul în fâşii potrivite;
- Preparaţi apoi un sos din smântână, gălbenuşuri, făină şi oţet;
- Aruncaţi legumele rămase în ciorbă. Strecuraţi zeama într-o altă oală;
- Puneţi din nou pe aragaz până dă în clocot, după care adăugaţi carnea tăiată şi morcovii. Daţi flacăra încet. Pe urmă adăugaţi sosul făcut din smântână şi amestecaţi încontinuu timp de 2-3 minute. Opriţi focul.
- Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l bine, după care turnaţi-l în ciorbă.
Doritorii pot incerca si ciorba a la grec cu carne de pui!
De obicei, ciorba rădăuţeană se consumă cu smântână, usturoi, oţet şi ardei iute. Ca aperitiv puteţi servi înainte o ţuică de ţară.
Pentru Craciun, incearca sa faci si o piftie de curcan!
Poftă bună!
Citeşte şi Salata picanta cu curcan, portocale si nasturel
Sursa foto: libertatea.ro
Iti mai recomandam si aceasta reteta de ciorba radauteana
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Ciorbe