Ciorbă rădăuţeană din piept de curcan

Ciorba radauteana din piept de curcan

Haideţi să preparăm o delicioasă ciorbă rădăuţeană din piept de curcan. Vă garantăm că o să vă placă.

Să preparăm ciorbă rădăuţeană din piept de curcan

Ingrediente:

  • 1 kg piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 5 gălbenuşuri
  • 650 ml smântână
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri oţet 
  • 3 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde, proaspăt tocat
  • sare, piper

Citeşte şi Ciorba de pui cu smantana

Mod de preparare:

  1. Curăţaţi zarzavaturile şi apoi spălaţi-le bine. Ceapa nu trebuie tăiată. Tăiaţi restul legumelor în 2 sau 4 (după plac);
  2. Spălaţi pieptul de curcan şi curăţaţi-l de piele. Puneţi-l apoi la fiert, adăugând peste el 4 l de apă;
  3. Lăsaţi să dea în clocot şi curăţaţi cu o lingură de lemn spuma. Adăugaţi după aceea zarzavatul. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit. Încercaţi din când în când carnea pentru a vedea dacă s-a fiert;
  4. După ce s-a fiert pieptul de curcan, scoateţi-l împreună cu morcovii. Lăsaţi la răcit. După aceea, tăiaţi morcovii cubuleţe şi pieptul în fâşii potrivite;
  5. Preparaţi apoi un sos din smântână, gălbenuşuri, făină şi oţet;
  6. Aruncaţi legumele rămase în ciorbă. Strecuraţi zeama într-o altă oală;
  7. Puneţi din nou pe aragaz până dă în clocot, după care adăugaţi carnea tăiată şi morcovii. Daţi flacăra încet. Pe urmă adăugaţi sosul făcut din smântână şi amestecaţi încontinuu timp de 2-3 minute. Opriţi focul.
  8. Curăţaţi usturoiul, pisaţi-l bine, după care turnaţi-l în ciorbă.

De obicei, ciorba rădăuţeană se consumă cu smântână, usturoi, oţet şi ardei iute. Ca aperitiv puteţi servi înainte o ţuică de ţară.

Poftă bună!

Citeşte şi Salata picanta cu curcan, portocale si nasturel

Sursa foto: libertatea.ro

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Ciorbe