Utilizări mai puțin cunoscute ale usturoiului

Utilizări mai puțin cunoscute ale usturoiului

Dă o savoare aparte mâncărurilor gătite și salatelor, dar are o mulțime de alte utilizări de care puțină lume are cunoștință.

Utilizări mai puțin cunoscute ale usturoiului

Usturoiul are proprietăți antiseptice, antiinflamatorii, antialergice și antioxidante, fiind un remediu eficient în caz de răceală, gripă, migrenă, circulație proastă, hipertensiune. Acesta poate fi însă folosit și în situații la care nu te-ai fi gândit până acum. Află, în cele ce urmează, ce utilizări mai puțin cunoscute are usturoiul și apelează și tu la el ori de câte ori te vei afla într-una dintre aceste situații.

Combate acneea

Grație proprietăților sale antibacteriene, usturoiul este unul dintre cele mai eficiente remedii în această afecțiune a pielii. În acest scop, taie câțiva căței de usturoi în felii și aplică-le direct pe zonele afectate. Repetă acest process de mai multe ori pe parcursul zilei și în scurt timp acneea va devein doar o amintire tristă.

Curăță și dezinfectează casa

Câțiva căței de usturoi zdrobiți și amestecați cu zeamă de lămâie și oțet te vor ajuta să obții cea mai eficientă soluție de dezinfectat casa. Lămâia oferă un miros plăcut suprafețelor care vor fi curățate, oțetul înlătură depunerile de calcar, iar usturoiul dezinfectează. Poți folosi această soluție în special la curățarea obiectelor sanitare.

Tratează micoza piciorului

Piciorul de atlet' este o micoză a piciorului cauzată de fungi, caracterizată prin fisuri mai mult sau mai puțin adânci. Pentru a scăpa de această problemă, presară pulbere de usturoi sau usturoi zdrobit pe zona infectată, după care înmoaie piciorul în apă călduță.

Poți trata această infecție și altfel: zdrobește câțiva căței de usturoi, așază-i pe zona afectată de ciupercă și încalță-te cu șosete de bumbac. Păstrează-ți șosetele în picioare pe parcursul nopții și repetă operațiunea de cel puțin șase ori consecutiv.

Întărește unghiile

Pentru ca unghiile tale să devină mai puternice și mai rezistente, introdu câțiva căței de usturoi tocați fin într-un lac de unghii. Aplică-l apoi pe unghii și menține-l timp de o săptămână.

Combate mătreaţa

Pentru a scăpa de mătreaţă, dar şi pentru a stopa căderea părului, apelează la următorul remediu: zdrobeşte cinci căţei de usturoi şi amestecă-i cu 50 ml ulei de măsline. Lasă această mixtură timp de două zile, apoi strecoar-o. Masează-ţi scalpul cu uleiul obţinut înainte de fiecare spălare şi lasă-l pe păr timp de 10-15 minute. Apoi spală-ţi părul cu şampon. Vei scăpa de problema mătreţii şi a căderii părului după doar câteva folosiri.

Ţine ţânţarii la distanţă

Mirosul puternic al usturoiului nu le este deloc pe plac insectelor, aşa că pentru a le ţine la distanţă, taie câţiva căţei de usturoi şi pune-i pe farfurioare pe care le vei răspândi prin casă. Nu te teme prea tare din cauza mirosului: pentru tine va fi mult mai uşor de suportat decât pentru insecte.

În plus, dacă vizitezi zone unde ţânţarii sunt la ei acasă, cum ar fi Delta Dunării, şi nu ai la îndemână spray-ul antiţânţari, apelează cu încredere la usturoi. Taie un căţel de usturoi în jumătăţi şi freacă-te cu ele pe piele. Să nu dăm atenţie acum mirosului cu care te vei alege. Gândeşte-te doar că vei scăpa garantat fără nici măcar o înţepătură de ţânţar.

Știi și alte utilizări mai puțin cunoscute ale usturoiului pe care ni le poți dezvălui? Ai folosit vreodată acest condiment în vreuna dintre situațiile prezentate mai sus?

 

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate