Mămăligă cu cartofi ca în vremurile de altădată

Mămăliguța cu cartofi este un fel tare apreciat în zonele rurale și greu de găsit un loc unde se gătește atât de bine. Vezi rețeta:

mamaliga-cartofi

* 4 porții * timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

500 g cartofi

Mălai

1 lingură unt

Sare după gust

Vezi și Balmoș – ce este și unde se face

MOD DE PREPARARE

1. Curăță cartofii, taie-i cubulețe și pune-i la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, scurge-i și pasează-i până îi faci piure, în oala în care au fiert. Mai pot rămâne mici cocoloașe.

2. Pune vasul pe foc din nou, cu apă cât să aibă un centimetru deasupra piureului de cartofi. Când începe să fiarbă din nou, începi să torni mălai în ploaie. Amestecă încontinuu cu o lingură de lemn, până ce se îngroașă și nu se mai lipește de lingură.

3. După ce s-a fiert bine mămăliga, poți opri focul. Adaugă sare și incorporează untul. Se servește cât este caldă.

Poftă bună!

Cele mai bune trucuri ca sa-ti iasa mamaliga perfecta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar