Cum să faci cea mai aromată supă cremă de dovleac? Este un preparat de toamnă delicios

Fiecare anotimp are fructele și legumele lui specifice, de care ar trebui să profităm din plin, pentru că aduc o mulțime de vitamine și minerale organismului nostru. Toamna mâncăm mai des dovleac, mai ales sub formă de plăcintă, însă există o mulțime de feluri în care poate fi preparat.

O idee bună ar fi să îți pregătești o supă de dovleac, care este foarte sănătoasă, dar și delicioasă. Mai mult decât atât, o porție de supă cremă fierbinte de dovleac te poate ajuta să te vindeci mai ușor de răceală și gripă, în sezonul rece.

Cum să faci cea mai aromată supă cremă de dovleac?

Ingrediente:

  • un kilogram dovleac;
  • două cepe mici;
  • un ardei gras roşu;
  • o felie de ghimbir groasă de 0,5 cm;
  • o legătură de mărar;
  • lapte vegetal (de migdale, de orez după preferințe) – opţional;
  • ulei de cocos (sau orice alt ulei obţinut prin presare la rece);
  • chimen, sare şi piper, după gust;
  • smântână pentru servire

Mod de preparare:

Primul pas este să cureți dovleacul de coajă și semințe, după care să-l tai în cuburi. Acesta se pune la fiert, cu capac, împreună cu ceapa, ardeiul gras şi ghimbirul tăiate cubuleţe. Se pune apă cât să le acopere legumele cu unul, două degete, dar nu mai mult. Dacă nu îți place ghimbirul, îl poți înlocui cu doi căţei de usturoi pisați, care se pun în ultimele 15 minute de fierbere.

După ce s-au fiert legumele, ele se scot pe o farfurie, iar după de ce răcesc, se pasează cu ajutorului unui blender sau cu furculiţa, conform secretele.com. După care, se adaugă restul de supă, chimen, sare, piper, după gust. Se verifică consistenţa şi se subțiază cu apă călduţă sau lapte vegetal din nucifere. La final, se adaugă mărar și ulei.

Supa cremă de dovleac se servește fierbinte, cu o lingură – două de smântână, câteva semințe de dovleac prăjite și pâine prăjită sau crutoane.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Zeama de la murături, o minune pentru sănătate! Întărește organismul slăbit și încetinește procesul de îmbătrânire

Dulceața de gogonele, un adevărat deliciu. Gustul ei îi va cuceri pe toți cei dragi

Cum pui cea mai bună varză murată la butoi. Rețetă delicioasă ca la mama acasă

Rață pe varză călită. O rețetă delicioasă, care se prepară foarte simplu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar