Cum faci artă din salată: iată o rețetă sățioasă

salata cu vita

Salatele au reputația de a fi sănătoase și ușor de digerat, numai bune pentru acelea dintre noi (adică majoritatea!) care dorim fie să slăbim, fie să ne menținem greutatea. Doar că uneori pot fi puțin cam plictisitoare, preparate cu veșnicul dressing din sare, ulei și oțet. Și ar mai fi un mic inconvenient: nu prea sunt sățioase. Iată cum faci artă din salată:

Există soluții (a se citi rețete) care rezolvă ambele aspecte. Dressinguri din combinații surprinzătoare de ingrediente și carne de vită, pentru un aport de proteine.

În acest fel salatele nu mai sunt doar simple salate, ci un fel de 2in1, un fel principal.

Pentru că este exact sezonul verdețurilor, îți propunem în primul rând salata japoneză Tataki. Se frig mediu bucățile de carne de vită și se taie felii. Se amestecă împreună cu rucola, ceapă roșie tăiată Julien și felii foarte subțiri de ridichi. Se prepară dressingul din două linguri de sos de soia, sucul de la o jumăatate de lămâie şi o linguriţă de zahăr. Salata se servește cu semințe de susan presărate deasupra.

Alte salate exotice cu friptură de vită

  • Presară carnea cu un amestec mexican de condimente, frige pe grătar, taie felii apoi umple cu acestea câteva tacos moi, alături de avocado, roşii, felii de ceapă roşie şi salsa gata făcută.
  • Taie carnea în bucăţi, stropeşte cu puţin sos de peşte, apoi prăjeşte repede în puţin ulei. Amestecă bine cu mango tocat, ceapă verde şi năsturel. Serveşte cu jumătăţi de lime care se pot stoarce deasupra acestei salate răcoritoare.
  • Înşiră cubuleţe de carne pe o frigăruie şi unge-le cu puţină pastă harissa/pastă de boia iute, sare şi piper. Frige-le pe grătar şi serveşte-le cu un sos de feta mărunţită, pătrunjel tocat, ulei de măsline şi un strop de suc de lămâie.
  • Unge carnea cu seminţe de chimion, ulei de măsline, sare şi piper. Pregăteşte un sos dintr-o legătură de coriandru tocată, usturoi, oţet din vin roşu şi ulei de măsline. Frige carnea pe grătar şi serveşte cu avocado, ceapă roşie şi sos.
  • Asezonează carnea, frige pe grătar şi serveşte cu felii de roşii, busuioc, ceapă roşie tocată şi gorgonzola mărunţită.
  • Pregăteşte friptura, taie felii şi serveşte cu 2-3 sfecle fierte, tăiate în felii, o mână de rucola, câteva crutoane şi pastă de hrean.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Tristețea e normală, depresia nu

Rețeta de pască cu brânză de caju. Este sănătoasă și are puține calorii!

Cea mai simplă prăjitură cu iaurt

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar