Ciorbă de miel cu borș, preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Paște. Este delicioasă!
Ciorba de miel cu borș este preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Paște. Meniul pentru masa festivă cuprinde o mulțime de bunătăți, însă vedeta acestei sărbători este, desigur, mielul.
Evident că poți găti acest fel de ciorbă în orice perioadă a anului, însă de Paște, ciorba de miel cu borș trebuie să se regăsească în meniul tău. Este delicioasă, iar felul în care se îmbină aromele te va determina să mănânci mai mult de o porție, cu siguranță.
Ciorba de miel cu borș, preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Paște
Pentru a prepara o ciorbă de miel cu borș ai nevoie de mai multe ingrediente, iar dacă o gătești după rețeta bloggerului culinar Laura Laurențiu, este imposibil ca preparatul să nu iasă delicios.
Ce ingrediente trebuie să folosești pentru a găti o ciorbă de miel cu borș delicioasă?
- 1 kilogram de carne de miel cu os (gât, spată, cap)
- 1 ceapă medie
- 2 fire de ceapă verde
- 2 morcovi potriviți
- 1 fir de pătrunjel rădăcină
- 1 bucată de țelină
- 1 ardei gras mic
- 2 roșii de dimensiune medie, opărite și curățate de coajă
- 250 ml. borș
- 2 gălbenușuri proaspete
- 300 de grame de smântână grasă
- 1 legatură de leuștean
- sare și piper
Cum prepari ciorbă de miel cu borș?
Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când te apuci să gătești ciorba de miel cu borș este să cureți cu grijă carnea de miel. Înlătură pielițele și grăsimea în exces, după care pune carnea la fiert într-o oală cu apă rece. Pe măsură ce carnea fierbe, îndepărtează spuma formată la suprafață. Adaugă apoi morcovii, țelina, ardeiul gras, rădacina de pătrunjel, roșiile, ceapa și ceapa verde. În momentul în carnea este fiartă, scoate-o din oală, înlătură oasele, după care pune-o din nou la fiert.
Între timp, pune borșul la fiert, dă-l în clocot și apoi adăugă-l în oala cu ciorbă. Separat, într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri de ou, de adaugă un polonic de zeamă, se amestecă bine, după care se toarnă totul în oala cu ciorbă. La final se adaugă sare și piper, iar pentru un plus de gust, se presară deasupra leușteanul tocat mărunt.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Rețeta de pască cu brânză de caju. Este sănătoasă și are puține calorii!
Cea mai simplă prăjitură cu iaurt
Moduri inedite de a prepara pieptul de pui