Rețeta de pască cu brânză de caju. Este sănătoasă și are puține calorii!
Mai sunt doar câteva zile până vom sărbători Învierea Domnului și pentru că este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, credincioșii fac pregătiri din timp pentru ca totul să iasă perfect. De Paște, de pe masa festivă nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale, unul dintre acestea fiind delicioasa pască.
Preparatele tradiționale au un gust fabulos, dar toate sunt bogate în calorii, ceea ce înseamnă că după sărbători, organismul poate avea de suferit. Dacă vrei să prepari pasca într-un mod diferit în acest an, Vegis.ro îți propune o rețetă de pască cu brânză de caju. Este sănătoasă, are puține calorii și o prepari foarte simplu, astfel că nu va fi nevoie să petreci foarte mult timp în bucătărie.
Rețeta de pască cu brânză de caju
Specialiștii au reinterpretat rețeta clasică de pască, iar rezultatul final este unul delicios. Pentru a prepara pasca cu brânză de caju ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru a obține brânza de caju:
– 225g caju lăsat la înmuiat peste noapte;
– sare de mare după gust;
– 1 linguriță de usturoi pulbere;
– 4 linguri fulgi de drojdie inactivă;
– 2 linguri zeamă de lămâie;
– 450 ml apă;
– 1 lingură mare de praf agar agar.
Pentru a obține acest tip de brânză trebuie să pui într-un blender: caju, sare, usturoiul pulbere, drojdie, zeamă de lămâie și 300ml de apă. Amestecă bine ingredientele, iar între timp, pune pe foc un vas mic și adaugă restul de apă alături de praful de agar agar. Lasă amestecul să dea în colocot de câteva ori, după care adaugă-l în blender și amestecă din nou toate ingredientele. Pune apoi brânza de caju într-un recipient și las-o la frigider timp de o oră.
Ingrediente pentru aluatul de pască:
– 540g de făină;
– o cană de lapte călduț;
– 2 lingurițe de drojdie uscată;
– 55g unt topit;
– 1 ou;
– 100g zahăr brun;
– 1 linguriță de sare;
– 1 linguriță extract de vanilie;
– 50ml ulei din semințe de struguri (sau alt ulei vegetal);
– 2 linguri de miere.
Ingrediente pentru umplutură:
– 225g brânză de caju;
– 2 ouă;
– 40g zahăr pudră;
– coajă de lămâie;
– 75g stafide lăsate în apă călduță cu rom.
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron 120g de făină, cana cu laptele călduț și cele 2 lingurițe de drojdie uscată. Presară aproximativ 60g de făină deasupra și lasă compoziția la temperatura camerei timp de 15 minute. După ce ai făcut acest lucru, adaugă untul topit, zahărul, extractul de vanilie, sarea, restul făinii rămase și uleiul vegetal. Nu uita, făina și uleiul se adaugă treptat, în timp ce amesteci cu mixerul la viteză mică. Aluatul obținut trebuie să fie moale și elastic, iar dacă acesta nu arată așa, mai poți adăuga o lingură de lapte. Pune aluatul într-un recipient uns cu unt (ca să nu se lipească) și lasă-l să crească aproximativ 2 ore până își dublează volumul. Când este gata, împarte-l în 4 părți egale. Întinde una din părți cu ajutorul unui făcăleț și pune-o pe fundul unei tăvi rotunde pe care ai uns-o înainte cu puțin unt. Răsucește cu palmele celelalte 3 părți până ajung la lungimea de aproximativ 30cm. Împletește ușor cele 3 suluri de aluat și pune-le în tava rotundă legând cele 2 capete pentru a obține un cerc. Acoperă aluatul modelat și lasă-l la dospit încă 40 de minute. Între timp încălzește cuptorul la 190 de grade și pregătește umplutura. Într-un bol separat amestecă brânza de caju, cele 2 ouă, zahărul, stafidele, extractul de vanilie și coaja de lămâie până obții o compoziție omogenă. Toarnă compoziția în mijlocul cercului împletit și introdu tava în cuptor la 190 de grade timp de 15 minute iar apoi, fără a deschide ușa acestuia, scade temperatura la 160 de grade și las-o în continuare încă 45 de minute. Lasă pasca să se răcească iar înainte de servire unge-o cu miere amestecată cu câteva picături de lapte.
Foto: pr
Citește și:
Cea mai simplă prăjitură cu iaurt
Moduri inedite de a prepara pieptul de pui
Cele mai rapide gustări pe care le poți pregăti când vin prietenii în vizită