Cum alegi cel mai bun avocado?

avocado copt

Inclus în topurile celor mai sănătoase alimente, avocado este recomandat a fi consumat chiar şi de bebeluşii aflaţi în plin proces de diversificare. Cu un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase, acesta nu trebuie să lipsească din meniul săptămânal al persoanelor care vor să mănânce sănătos.

Problema cu acest fruct-minune este că nu întotdeauna reuşeşti să-l alegi pe cel potrivit pentru a fi consumat.  De câte ori nu ai ales mai multe fructe, apoi ai constat că fie erau prea coapte, fie nu erau coapte deloc? Le lăsai apoi să se coacă prea mult, iar când îi îndepărtai coaja, constatai că au apărut pete de culoare neagră, ca au un miros neplăcut şi, prin urmare, nu mai pot fi consumate. Iată la ce anume trebuie să fii atentă atunci când alegi cel mai bun avocado:

  1. Culoarea: Un avocado copt nu trebuie să fie neaparat maro-închis. Acela este, de fapt un fruct răscopt. Alege fructele care au o culoare verde-maronie.
  2.  Duritatea: Presează puţin fructul, însă nu cu vârful degetelor, ci ţinându-l în podul palmei şi strângând foarte uşor şi uniform. Fructul trebuie să fie ferm, dar uşor flexibil. Dacă este foarte dur, înseamnă că încă nu s-a copt.
  3. Greutatea: Un avocado numai bun de mâncat ar trebui să se simtă greu în mână. Fructele mult prea coapte sunt mai uşoare.
  4. Fără lovituri: Asigură-te că fructul este intact, fără urme de căzături care ar putea duce la stricarea acestuia

Cum se coace mai repede avocado?

Dacă ai cumpărat mai multe fructe crude, iată cum poţi accelera procesul de coacere. Într-o pungă de hârtie, pune avocado, alături de o banană sau un măr, şi rulează capătul pungii. În lipsa altor fructe, poţi turna, în punga de hârtie, alături de avocado, o cană cu făină. Şi nu în cele din urmă, îl poţi “îmbrăca” într-o folie de aluminiu şi băga la cuptor pentru câteva minute.

Află mai multe despre cum să mănânci avocado

Vezi şi:

Beneficiile dietei cu avocado

Cum să faci acasă unt de avocado

Avocado, inamicul pielii uscate

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dieta