Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu celelalte zodii

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Balanța

Când Balanța și Capricornul se întâlnesc într-o relație romantică, pot forma un cuplu reușit, dacă pot depăși momentele în care sunt puse în evidență diferențele dintre ei. La suprafață, aceștia par cum nu se poate mai diferiți. În timp ce Capricornul este tăcut și nu-și asumă atitudini deschise, Balanța este expansivă și sociabilă, distrându-I pe ceilalți și exprimându-se fără inhibiții. Capricornul este preocupat de munca intensă ca mijloc de a-și realiza obiectivele și de a dobândi recunoașterea profesională și socială. Balanța este preocupată de frumos, de artă și de echilibrul în viață și în relații. Asta nu înseamnă că nu există un punct în care cei doi se întâlnesc. Dacă relația lor se bazează pe dragoste și respect, pot merge împreună într-o direcție comună.

Când cei doi lucrează împreună la un proiect sau au de rezolvat o problemă, cel mai bine iese atunci când fiecare are rolul său prestabilit, așa încât să-și satisfacă pe rând nevoia de a prelua conducerea. Odată ce și-au definit obiectivul, abordările lor sunt diferite: Balanța se bazează pe aportul intelectual, în timp ce Capricornul abordează calea grea a muncii susținute. Dacă cei doi parteneri înțeleg fiecare stilul diferit al celuilalt, metodele lor se pot completa perfect și pot obține mult mai mult decât ar fi obținut fiecare pe cont propriu.

Balanța este guvernată de Venus, planeta iubirii; Capricornul este guvernat de Saturn, planeta răspunzătoare de karma. Aceste două planete nu au prea multe în comun, așa că Balanța și Capricornul au ceva de lucrat pentru concilierea diferențelor. Venus încurajează Balanța să scadă ritmul și să se bucure de frumusețea pe care o oferă viața. Asta poate să-i pară Capricornului simplă lene, pentru că pe el Saturn cel rece îl face să fie foarte hotărât, dispus la efort și disciplină.

Aceste două semne pot intra lesne în conflict dacă nu își iau un răgaz de analiză și de adoptare a unor tactici în care caracteristicile lor să se completeze. Capricornul trebuie să aibă grijă să nu descurajeze Balanța și să nu-I reteze entuziasmul și optimismul, iar Balanța trebuie să-și pună în acțiune toată diplomația de care este capabilă ca să mențină relația în echilibru.

Balanța este semn de Aer; Capricornul este semn de Pământ. Balanța se bazează pe intelect; sensibilitatea ei este acordată pe lungimea de undă a esteticii, un subiect asupra căruia are întotdeauna o mulțime de opinii. Și Capricornul se încrede în puterea minții, dar într-o manieră diferită: el caută cea mai bună metodă în tot ce face, dar poate să considere că nu are timp să cultive dimensiunea estetică a acțiunii sale. Dacă acești doi parteneri învață să acționeze în echipă, pot să se completeze în mod profitabil.

Balanța și Capricornul sunt ambii semne cardinale. Ambii sunt inițiatori, dar au abordări atât de diferite încât treaba merge doar dacă își asumă fiecare rolul său. Dacă se ivește vreun conflict, Balanța va fi prima care să dea înapoi, ceea ce îl servește la fix pe Capricorn care adoră să aibă întotdeauna dreptate. Este important pentru ambii parteneri să înțeleagă că cheia succesului relației este compromisul.

Care este cel mai bun aspect al relației Balanță-Capricorn? Aportul complementar de calități specifice. Odată ce își permit unul altuia să fie ei înșiși – în loc să încerce să se schimpe unul pe altul – ei pot forma un tot complet și echilibrat. Este o relație cu provocări, dar cu potențial de mare câștig în calitate umană.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Balanței, descriere generală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Compatibilitati Zodii