Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu celelalte zodii

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu celelalte zodii este decisiv determinată de natura responsabilă și disciplinată a acestui semn zodiacal.

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Berbecul


Un Berbec și un Capricorn împreună trebuie să muncească din greu ca să-și mențină energia. Abordările lor par opuse – Berbecul este preocupat numai de acțiune, fără să-și bată capul încotro e îndreptată acțiunea și ce va obține, în timp ce Capricornul își petrece mult timp cumpănind dacă și în ce măsură va beneficia de pe urma unei anumite acțiuni. Berbecul se mișcă rapid ceea ce Capricornului i se pare riscant, iar el detestă riscul inutil. Relația merge greu, cu mare bătaie de cap pentru definirea obiectivelor comune. Fiecare ajunge unde și-a propus, dar pe căi diferite și în locuri diferite.

Capricornul e mai degrabă liniștit și discret, în timp ce Berbecul este gălăgios și se expune. Sunt amândoi încăpățânați și fiecare își închipuie că numai calea lui e cea bună. Ca să lucreze împreună, trebuie să fie de acord că nu sunt de acord. Filosofiile lor sunt diferite: Berbecul caută scurtături; Capricornul vrea să urmeze regulile, căile încercate și dovedite ciabile.

Cum se manifestă toate acestea într-o relație romantică? Berbecul se îndreaptă impetuos și pasionat spre partenerul ales, fără să se gândească dacă acesta este cel potrivit. Capricornul, pe de altă parte, analizează îndelung potențialul unei relații, posibilitatea progresului împreună. Dacă reușesc să ajungă la un numitor comun, cei doi pot învăța unul de la altul lucruri care le-ar fi rămas străine dacă nu se întâlneau.

Berbecul este guvernat de Marte, planeta pasiunii; Capricornul, de Saturn, planeta karmei. Aceste două planete, de obicei, se opun una alteia, tot așa cum Berbecul și Capricornul au de luptat ca să-și găsească un teren comun. Iar dacă și-l găsesc, planetele care-i patronează pot face ca cei doi să se completeze. Saturn are puterea perseverenței în timp ce Marte are energia inițiativei și a învingerii obstacolelor. Berbecul și Capricornul ar face un tandem mai reușit în muncă decât în dragoste.

Niciunul dintre cei doi parteneri nu renunță ușor. Dacă nu-și stabilesc un țel comun – sau dacă au mai multe de făcut împreună și într-un timp mai îndelungat, ca în cazul partenerilor de viață – încăpățânarea lor îi poate duce fie la ciocniri violente, fie la reprimarea sistematică a sentimentelor.

Berbecul e semn de Foc; Capricornul, de Pământ. În timp ce Berbecul e mai dinamic, Capricornul e mai stabil și mai practic. Capricornul se întreabă de ce ar face ceva care nu-i slujește adevăratele scopuri în viață; Berbecul face ceea ce-și dorește pe moment, fără să elaboreze planuri și strategii.

Atât Berbecul cât li Capricornul sunt semne cardinale. Ambii sunt plini de inițiativă, dar au interese și abordări atât de diferite încât se descurcă mai bine dacă-și asumă roluri separate. La suprafață, Berbecul este liderul, pentru că e mai energic, și dărâmă mai mai zgomotos obstacolele. Capricornul este liderul indirect: el este cel care urmărește cu consecvență realizarea scopurilor. Este important pentru acești doi parteneri să înțeleagă că compromisul este cheia pentru ca relația lor să funcționeze.

Care este cel mai bun aspect al relației dintre Berbec și Capricorn? Fiecare aduce cu sine calități unice. Odată ce înțeleg să-i permită fiecare celuilalt să fie el însuși, lucrurile încep să iasă la un nivel deosebit. Este o relație plină de provocări, dar dacă cei doi pot învăța unul de la altul, merită!

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Berbecului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Taurul

Parteneriatul dintre un Taur și un Capricorn este, în același timp, sensibil și practic. Cele două zodii împărtășesc simțul practic și interesul penru eficiență. Taurul nu riscă mai mult decât este necesar în privința conexiunii emoționale și a implicării. Capricornul este la fel de puțin dispus să riște, dar asta, mai ales în privința banilor și a carierei. Pentru Capricorn, cariera este o prioritate majoră. Taurul are aceleași standarde ridicate ca și Capricornul, dar mai ales în privința relațiilor și al posesiei materiale.

Aceste două semne admiră fiecare puterea și angajarea celuilalt. Dar, deși au aceeași abordare realistă, responsabilă și oarecum conservatoare (mai ales Capricornul), o relație între ei poate să devină stătută în scurt timp. Problema? Ei sunt mai mult diferiți decât asemănători. Taurul ar putea să-l considere pe Capricorn prea rigid și conservator. Capricornul poate începe să gândească despre Taur că este prea leneș și prea nepăsător în privința carieirei și a statutului său. Dacă Taurul poate să-l determine pe Capricorn să se relaxeze puțin și să se bucure de rezultatele muncii sale și dacă, la rândul său, Capricornul îl poate motiva pe Taur să-și stabilească ținte și să le atingă, relația lor poate să devină stabilă și durabilă.

Taurul este guvernat de Venus, planeta iubirii; Capricornul este guvernat de Saturn, responsabil cu karma. Venus e cald, are o energie feminină și este orientat spre dragoste, plăcere, frumusețe, artă. Energia lui Saturn este rece, masculină, orientată spre muncă, spre disciplină și planificare. Taurul îl poate învăța pe Capricorn să se bucure mai mult de viață, să aprecieze relaxarea, frumosul, confortul. Capricornul îl poate învăța pe Taur că nu strică ceva mai multă disciplină și stăruință în atingerea obiectivelor.

Taurul și Capricornul sunt semne de Pământ. Acest cuplu se bucură de posesiunile materiale. Vor să fie înconjurați de lucruri frumoase – casă, haine, mașini, lucrări de artă. Fiind amândoi foarte muncitori, le pot agonisi până la urmă și nu vor avea conflicte legate de achiziționarea lor.

Taurul este un semn fix; Capricornul este un semn cardinal. Inițiativele vor aparține Capricornului iar dacă Taurul va fi de acord de la început, va pune umărul la realizarea obiectivelor. Capricornului îi place că poate să aibă încredere în hotărârea Taurului cu excepția cazului în care Taurul apucă să spună de la început „nu'.

Care este cel mai bun aspect al relației taur-Capricorn? Valorile lor similare și dedicația cu care își urmăresc scopurile. Ambii parteneri apreciază confortul material, chiar cu o tentă de lux, și sunt dispuși să împartă ceea ce dețin. Relația are șanse reale să fie înalt compatibilă.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Taurului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Gemenii

Când Gemenii și Capricornul se întâlnesc, poate să fie greu pentru ei să-și dea seama ce caută împreună, pentru că abordările lor sunt total opuse. Dacă pornesc de la o dragoste sinceră și respect reciproc, pot să depășească obstacolele, dar trebuie să depună ambii mult efort. Geamănul trebuie să fie liber să gândească dincolo de limitele obișnuite; el se bazează pe conexiunile mentale rapide, pe umor și imaginație ca să parcurgă viața într-un ritm rapid. Capricornul este preocupat de progres și de statut; el se încrede în respectarea regulilor și urmarea căilor bătute, încercate și dovedite sigure. Geamănul caută scurtături; Capricornul o ia bătrânește. Provocarea pentru acest cuplu este să mențină un ritm comun, așa încât să ajungă amândoi în același loc, în același timp.

Capricornul este discret și liniștit, în timp ce Geamănul se exteriorizează din plin. Capricornul tinde să fie lent și inert, în timp ce Geamănul este flexibil și se răzgândește ușor. Capricornul este greu de convins de avantajele unei soluții neconvenționale și rapide. Dacă acești doi parteneri reușesc să învețe unul de la celălalt și să-și combine metodele și abilitățile, împreună pot realiza mult mai mult decât ar face-o fiecare pe cont propriu. Din acest motiv, un Geamăn și un Capricorn ar da rezultate mult mai bune ca parteneri de afaceri decât ca parteneri de viață.

Gemenii sunt guvernați de Mercur, planeta comunicării; Capricornul este guvernat de Saturn, planeta puterii. Influența patronilor astrali poate plasa în opoziție cele două zodii. Saturn are o energie rece, masculină; inspiră perseverență și îl ajută pe Capricorn să meargă înainte prin tot felul de dificultăți. Mercur emite o energie androgină și îi oferă Geamănului abilitățile intelectuale și de comunicare. Niciuna dintre aceste zodii nu renunță ușor și se pot face una pe alta să-și reprime emoțiile. Geamănul tinde să-și ia viața sentimentală tot atât de ușor cum le ia pe toate în viață. Capricornul poate să stingă entuziasmul Geamănului.

Geamănul este un semn de Aer; Capricornul este un semn de Pământ. Capricornul este practic, stabil și eficient. Nu vede rostul asumării riscului dacă nu presupune posibilitatea unui câștig concret. Geamănul, pe de altă parte, este teoretic și analitic; totul la ei este asumare de risc și urmare a căilor deschise de mintea lui inventivă și de impulsul de moment.

Gemenii sunt un semn mobil; Capricornul este un semn cardinal. Capricornul are inițiative și îi place să fie în control. Geamănul este mai flexibil și n-are nimic împotrivă să-l urmeze pe Capricorn, atâta timp cât nu este forțsat s-o facă. Cei doi trebuie să se manifeste liber – să fie sau să nu fie de acord, să aleagă liber – iar dacă încep să se simtă constrânși, se manifestă prin dezinteres și detașare, devenind treptat inaccesibili unul altuia. Dacă prețuiesc relația pe care o au și vor s-o mențină, trebuie să învețe să facă compromisuri și să-și acorde respect și libertate.

Care este aspectul cel mai bun al relației dintre Gemeni și Capricorn? Fiecare contribuie cu calitățile proprii la succesul cuplului. Odată ce își acordă unul altuia dreptul de a fi el însuși – în loc să-și impună unul altuia standarde imposibile – ei se pot combina cu succes într-un întreg. Este o relație cu provocări, dar dacă pot învăța unul de la celălalt, au numai de câștigat.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Gemenilor, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Racul

Un Rac și un Capricorn formează un cuplu în care se întâlnesc la cotele cele mai ridicate tenacitatea și determinarea. Capricornul este orientat spre logică și realism. Racul aduce în relație o șarjă de intensitate emoțională. Cei doi parteneri sunt legați de un respect reciproc solid. În Capricorn, Racul găsește hotărâre iar Capricornul, la rândul său, apreciază consecvența Racului. Aceste două semne diametral opuse în zodiac pot să stabilească între ele o conexiune sigură și de succes.

Această relație se construiește și se dezvoltă pe o fundație solidă de securitate materială și emoțională. Ambele semne manifestă o tendință conservatoare în decizii. Viața nu trebuie să se rezume la muncă încordată – dintre cei doi, Racul este cel care înțelege asta mai bine, reușind astfel să-i ofere Capricornului momente de relaxare ți recompensare acasă, la sfârșitul zilei.

Racul este cel care se îngrijește de păstrarea în bună stare a bunurilor agonisite împreună; tot el, fiind un nostalgic, este cel care se ocupă de păstrarea și arhivarea amintirilor. Capricornul îl îndreaptă pe Rac spre alte domenii de interes, spre lumea exterioară casei și cuplului. Această relație reușește dacă are la bază implicarea de ambele părți și se desfășoară într-un mediu casnic tradițional.

Racul este guvernat de Lună, planeta emoțiilor; Capricornul este guvernat de Saturn, planeta karmei. Luna emite o energie caldă, feminină, în timp ce Saturn are o energie masculină, rece. Luna este emoțională și grijulie; este orientată spre îngrijirea maternă și intuiție, trăsături esențiale ale Racului. Saturn influențează Capricornul în integritatea lui, în adoptarea disciplinei ca manieră de atingere a scopurilor. Racul îi poate arăta partenerului Capricorn cum să se bucure de frumusețe și confort. Racului mămos îi place să netezească drumul și să îndulcească viața Capricornului. În mod reciproc, Capricornul poate să tempereze emoțiile Racului, furnizându-i fundațiile solide de care are atâta nevoie. Capricornul îl poate învăța pe Rac să fie mai disciplinat și să iasă din carapace pentru atingerea țelurilor.

Racul este un semn de Apă; Capricornul este un semn de Pământ. Semnele de pământ se concentrează pe posesie; semnele de apă, pe emoție și intuiție, dar și pe nostalgie și frumusețe. Cuplului Rac-Capricorn îi place să se înconjoare de lucruri frumoase. Dorința lor de stabilitate economică și dragostea pentru calitate îi determină să muncească din greu pentru a-și asigura bunăstarea, dar și în alte scopuri comune. Se vor înțelege asupra standardului de viață și asupra achizițiilor mai costisitoare, chiar atunci când le depășesc posibilitățile.

Racul și Capricornul sunt semne cardinale. Amândoi sunt inițiatori activi. Deși acest fapt poate fi catalizatorul unor conflicte, îi poate furniza Capricornului un sprijin emoțional, Racul fiind dedicat în întregime relației. Dispozițiile lor emoționale diferite se completează reciproc – Capricornul excelează în execuția eficientă, iar Racul este mereu prezent când este nevoie de suport emoțional. Aceste semne se vor înțelege bine dacă fiecare îi va permite celulilalt să-și exercite puterea specifică.

Care este cel mai bun aspect al relației dintre un Rac și un Capricorn? Devotamentul unuia față de celălalt și modul în care se dedică scopurilor comune. Amândoi sunt iubitori ai frumosului și calității și niciunul nu refuză ideea de a munci din greu ca să le agonisească. De fapt, Capricornul ar alege munca aproape în orice situație. Simțul responsabilității și al moralității pe care îl împărtășesc cei doi parteneri fac ca relația lor să fie una de înaltă compatibilitate.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Racului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Leul

Când Leul și Capricornul se întâlnesc pe tărâmul dragostei, ei au o legătură caracterizată de susținere reciprocă. Capricornul este mai conservator, mai tradițional și mai metodic. Leul crede, ca și Capricornul în munca susținută, dar își mai netezește calea și cu ajutorul abilităților lui sociale. În orice caz, mabii sunt foarte devotați, în special unul altuia. Deși, la suprafață, pot să pară un cuplu puțin probabil, dragostea lor crește pe măsură ce își descoperă punctele comune.

Ambii parteneri iubesc confortul și ocrotirea și le place să acționeze împreună pentru realizarea scopurilor comune. Leului și Capricornului le plac în egală măsură posesiile materiale de bună calitate. Leul poate să fie extravagant, în timp ce Capricornul este mai tradițional, mai clasic. Ambii fiind atât de hotărâți, cu puțină grijă și atenție, ei pot găsi o cale de mijloc. În scurt timp, cei doi partenri înțeleg că au multe de învățat unul de la altul. Leul îl poate atrage pe Capricorn în plăcererile vieții, iar Capricornul îi poate demonstra Leului avantajele rigorii și efortului susținut.

Leul este guvernat de Soare; Cpricornul, de Saturn. Soarele este orientat spre sine și radiază căldură și lumină. Leul radiază, într-adevăr acest tip de energie și acest entuziasm. Saturn este marcat de responsabilitate și muncă. Cei doi parteneri pot învăța din diferențele între ei. Soarele reprezintă viața; Saturn reprezintă tenacitatea. Combinația dintre Leu și Capricorn poate fi una bună, care să conducă la împliniri majore.

Leul este un semn de Foc; Capricornul este un semn de Pământ. Leul vrea libertate creativă, în timp ce Capricornul vrea securitate profesională. Această combinație crează o relație romantică echilibrată. Cei doi savurează timpul petrecut împreună dar își păstrează timp și pentru preocupările individuale. Atât timp cât amândoi se reasigură reciproc de importanța relației lor, conflictele rămân minore și nu pun relația în pericol.

Leul este un semn fix; Capricornul este un semn cardinal. Amândoi pot fi încăpățânați, cu opinii și ambiții puternice. Ambii perseverează în urmărirea obiectivelor. Capricornul preferă stabilitatea și ordinea în viață. Leul iubește aventura și experiențele neașteptate. Fiecare îi poate deschide ochii și gustul celuilalt pentru ceea ce cunoaște el mai bine.

Care este cel mai bun aspect al relației dintre Leu și Capricorn? Hotărârea cu care cei doi parteneri abordează problemele pe care le au de rezolvat. Ambele semne au personalități puternice și, chiar dacă par uneori prea puțin potriviți, acesta este un caz în car contrariile se atrag. Leul și Capricornul se simt bine împreună și acest aspect al relației îi face să rămână împreună.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Leului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Fecioara

Când o Fecioară și un Capricorn se unesc într-o relație, aceasta va fi o relație pragmatică, inteligentă. Ambele semne sunt foarte raționale, ambele așteaptă mult de la sine și de la ceilalți. Fecioara adoră dedicația și intensitatea Capricornului, în timp ce Capricornul admiră intuiția Fecioarei și atenția ei pentru detalii. Împreună, ei formează un cuplu solid, bazat ferm pe realitate.

Această relație are un fundament solid bazat pe securitate materială și abordarea vieții într-o manieră realistă. Aceste semne nu lasă emoțiile și impulsurile să preia controlul și te poți pe baza pe oricare dintre ei. Fecioara poate să-l ajute pe Capricorn să se relaxeze puțin și apreciază tot ceea ce au obținut prin munca lor împreună. Capricornul o poate ajuta pe Fecioară să realizeze obiective și să-și îndeplinească visele. Împreună trăiesc o viață confortabilă.

Fecioara este guvernată de Mercur; Capricornul este guvernat de Saturn. Mercur are o energie pragmatică și comunicativă; Saturn are o energie rece. Mercur este orientat spre comunicare; Saturn, spre muncă intensă și disciplină în urmărirea obiectivelor. Fecioara îl poate iniția și asista pe Capricorn în cultivarea și întreținerea relațiilor utile în carieră și în afaceri. Capricornul o poate învăța pe Fecioară despre disciplină și perseverență. Împreună, aceste două zodii vor împărtăși o viață domestică și romantică reușită.

Fecioara și Capricornul șunt semne de Pământ. În plus față de ordine și eficiență, cei doi parteneri se înconjoară de posesii de bun-gust, chiar exclusiviste. Ei preferă să aștepte perfecțiunea decât să se mulțumească cu un substitut. Împreună cu dorința lor de securitate financiară, dragostea lor pentru lucrurile de calitate constituie o provocare pentru acești parteneri și le solicită un mare consum de energie în scopul îndeplinirii viselor proprii și ale celuilalt. În plus, ei sunt o pereche sensibilă – rareori vor avea probleme cauzate de susceptibilitate.

Fecioara este un semn mobil; Capricornul este un semn cardinal. Fecioara este adaptabilă oricărei situații și nu are nicio problemă să lucreze cu Capricornul pentru același scop, atâta timp cât i se lasă un rol destul de consistent în echipă. Capricornului îi place faptul că Fecioara se dedică complet relației. Capricornul poate oferi acestei relații perspective la care Fecioara nu s-ar fi gândit niciodată pe cont propriu. Capricornul va începe proiecte pe care Fecioara le va duce mai departe.

Care este cel mai bun aspect al relației Capricorn-Fecioară? Uimitoarea lor dedicație pentru obiective similare. Ambele semne iubesc siguranța și posesiile materiale și lucrează foarte bine împreună ca să le obțină. Interesele lor comune fac ca această relație să fie una foarte eficientă și foarte plăcută.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Fecioarei, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Balanța

Când Balanța și Capricornul se întâlnesc într-o relație romantică, pot forma un cuplu reușit, dacă pot depăși momentele în care sunt puse în evidență diferențele dintre ei. La suprafață, aceștia par cum nu se poate mai diferiți. În timp ce Capricornul este tăcut și nu-și asumă atitudini deschise, Balanța este expansivă și sociabilă, distrându-I pe ceilalți și exprimându-se fără inhibiții. Capricornul este preocupat de munca intensă ca mijloc de a-și realiza obiectivele și de a dobândi recunoașterea profesională și socială. Balanța este preocupată de frumos, de artă și de echilibrul în viață și în relații. Asta nu înseamnă că nu există un punct în care cei doi se întâlnesc. Dacă relația lor se bazează pe dragoste și respect, pot merge împreună într-o direcție comună.

Când cei doi lucrează împreună la un proiect sau au de rezolvat o problemă, cel mai bine iese atunci când fiecare are rolul său prestabilit, așa încât să-și satisfacă pe rând nevoia de a prelua conducerea. Odată ce și-au definit obiectivul, abordările lor sunt diferite: Balanța se bazează pe aportul intelectual, în timp ce Capricornul abordează calea grea a muncii susținute. Dacă cei doi parteneri înțeleg fiecare stilul diferit al celuilalt, metodele lor se pot completa perfect și pot obține mult mai mult decât ar fi obținut fiecare pe cont propriu.

Balanța este guvernată de Venus, planeta iubirii; Capricornul este guvernat de Saturn, planeta răspunzătoare de karma. Aceste două planete nu au prea multe în comun, așa că Balanța și Capricornul au ceva de lucrat pentru concilierea diferențelor. Venus încurajează Balanța să scadă ritmul și să se bucure de frumusețea pe care o oferă viața. Asta poate să-i pară Capricornului simplă lene, pentru că pe el Saturn cel rece îl face să fie foarte hotărât, dispus la efort și disciplină.

Aceste două semne pot intra lesne în conflict dacă nu își iau un răgaz de analiză și de adoptare a unor tactici în care caracteristicile lor să se completeze. Capricornul trebuie să aibă grijă să nu descurajeze Balanța și să nu-I reteze entuziasmul și optimismul, iar Balanța trebuie să-și pună în acțiune toată diplomația de care este capabilă ca să mențină relația în echilibru.

Balanța este semn de Aer; Capricornul este semn de Pământ. Balanța se bazează pe intelect; sensibilitatea ei este acordată pe lungimea de undă a esteticii, un subiect asupra căruia are întotdeauna o mulțime de opinii. Și Capricornul se încrede în puterea minții, dar într-o manieră diferită: el caută cea mai bună metodă în tot ce face, dar poate să considere că nu are timp să cultive dimensiunea estetică a acțiunii sale. Dacă acești doi parteneri învață să acționeze în echipă, pot să se completeze în mod profitabil.

Balanța și Capricornul sunt ambii semne cardinale. Ambii sunt inițiatori, dar au abordări atât de diferite încât treaba merge doar dacă își asumă fiecare rolul său. Dacă se ivește vreun conflict, Balanța va fi prima care să dea înapoi, ceea ce îl servește la fix pe Capricorn care adoră să aibă întotdeauna dreptate. Este important pentru ambii parteneri să înțeleagă că cheia succesului relației este compromisul.

Care este cel mai bun aspect al relației Balanță-Capricorn? Aportul complementar de calități specifice. Odată ce își permit unul altuia să fie ei înșiși – în loc să încerce să se schimpe unul pe altul – ei pot forma un tot complet și echilibrat. Este o relație cu provocări, dar cu potențial de mare câștig în calitate umană.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Balanței, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Scorpionul

Când un Scorpion și un Capricorn formează un cuplu, au șansa nu doar să se bucure de dragoste și să învețe valorile vieții în doi, dar să se și dezvolte individual. La început cei doi parteneri s-ar putea teme să se deschidă unul față de celălalt, ceea ce s-ar reflecta descurajant în relația lor. Capricornul tinde să fie prudent în timp ce Scorpionul cade pe gânduri și astfel trece timp până când cei doi se simt confortabil unul cu altul. Deși nu se grăbesc să se implice serios în relație, cei doi pot descoperi în timp că pot dezvolta o conexiune profundă, bazată pe prietenie și loialitate.

Împreună, cei doi pot învăța mult. De la Capricornul stabil și capabil, Scorpionul are de învățat cum să-și controleze emoțiile. Însă Capricornul trebuie să aibă grijă să nu pară superficial în emoții și lipsit de empatie, din cauza spiritului său critic. Scorpionul este foarte dedicat relației și are nevoie de comunicare totală.

Capricornul, atât de ocupat cu realizările și imaginea sa, trece deseori peste aspectele emoționale. El va învăța de la Scorpion importanța unei priviri în profunzimea lucrurilor și plăcerea de a-l cunoaște cu adevărat pe cel de alături.

Ambele semne împărtășesc atașamentul pentru angajamentele asumate. Și dacă relația lor este un obiectiv important pentru ei, nimic nu le va sta în cale.

Scorpionul este guvernat de Marte și Pluto; Saturn îl guvernează pe Capricorn. Marte și Pluto reprezintă agresivitatea, curajul, energia sexuală, renașterea și reînnoirea. Saturn vine cu marea lecție a vieții – munca grea, disciplina, responsabilitatea și ambiția. Aceste trei planete își pot combina energia pentru a forma o uniune pecetluită de emoția intensă a Scorpionului și de acțiunea bine direcționată a Capricornului. Acest cuplu este foarte dinamic în afaceri, dar energia lor se poate muta cu succes în dragoste.

Scorpionul este semn de Apă; Capricornul este semn de Pământ. Pământul este despre aspectele practice ale vieții, despre posesiile materiale. Apa modelează și se adaptează; ea răspunde mai mult de gestiunea emoțiilor decât de logica rece. O legătură între Capricornul orientat pe obiective și flexibilitatea Scorpionului poate să dea rezultate foarte bune, indiferent pe ce teren conlucrează cei doi parteneri.

Scorpionul este semn fix; Capricornul este semn cardinal. Poate nu par cele mai sentimentale semne din zodiac, dar simțul practic și severitatea Capricornului se poate converti în eleganța și buna planificare a unor întâlniri romantice. Inițiativa care îl caracterizează pe Capricorn îl va entuziasma pe Scorpion care îl va urma, mai ales dacă poate să-și aducă propria contribuție. Și va face niște comentarii, va avea asemenea reacții încât Capricornul se va încălzi, fără îndoială.

Capricornul trebuie să fie atent la reacțiile Scorpionului, la limbajul trupului. Ambii parteneri au doza lor de încăpățânare, ceea ce înseamnă un potențial de conflict. Față de stilul distant și ferm al Capricornului, Scorpionul ar putea să se deranjeze emoțional atât de tare, încât să nu mai vadă cale de întoarcere. Este important să comunice deschis înainte ca asta să se întâmple.

Care este cel mai bun aspect al relației dinre un Scorpion și un Capricorn? Determinarea pe care o împărtășesc în relație, devotamentul reciproc puternic. Ei pot deschide uși pe care nimeni altcineva nu le-a putut deschide.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Scorpionului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Săgetătorul

Când Săgetătorul face cuplu cu Capricornul, startul poate să fie greoi și cei doi pot avea senzația că nu au prea multe în comun. În anumite privințe, Săgetătorul și Capricornul pot să se afle la capetele opuse: Săgetătorul este sociabil, capricios, caută cunoașterea de dragul cunoașterii, se aruncă în tot ce e nou cu capul înainte și este nerăbdător; Capricornul este atent la detalii, pasiv, chiar timid, și planifică totul dinainte. Diferențele dintre ei pot să dea tocmai justificarea unei relații, pentru că se completează și au multe de învățat unul de la celălalt.

La începutul relației, este greu să se regleze pe aceeași frecvență. Săgetătorul se situează dincolo de reguli iar Capricornul poate părea pompos și elitist. Dar, odată ce încetează să-și vâneze greșelile și își concentrează atenția fiecare asupra atuurilor celuilalt, vor vedea în față o persepectivă plină de atracții. Săgetătorul îi poate arăta Capricornului aventura și provocarea intelectuală și îi poate oferi o imagine a libertății care lipsește deseori din viața Capricornului.

Capricornul îl poate antrena pe Săgetător în observarea detaliilor, îi poate revela importanța fiecărui lucru mic și îl poate ajuta să-și folosească eficient tumultul de energie. Capricornul îi poate părea Săgetătorului prea responsabil, prea sobru și încordat și îl poate ajuta să se detensioneze și s-o ia mai ușor. Capricornul îl poate acuza pe Săgetător de imprudență și impulsivitate și îl poate îndruma puțin în tematica bunelor maniere.

Săgetătorul este guvernat de Jupiter; Capricornul este guvernat de Saturn. Jupiter este orientat spre învățătura înaltă, spre filosofie, expansiunea cunoașterii, dar și spre exces. Saturn îndeamnă la muncă trudnică, asiduitate, responsabilitate și ambiții. Împreună, acoperă aproape un spectru complet necesar reușitei în viață. Fiecare dinter cei doi parteneri trebuie să adopte o perspectivă cuprinzătoare asupra celuilalt și să aprecieze abordarea care-I lipsește și pe care partenerul i-o oferă. Săgetătorul îl poate învăța pe Capricorn spontaneitatea; Capricornul vine cu lecția stabilității și a abordării raționale.

Săgetătorul este semn de Foc; Capricornul este semn de Pământ. Săgetătorul inițiază proiecte după evaluări de natură filosofică, în timp ce Capricornul face evaluări practice, factuale. Capricornul evaluează consecințele activităților sale, în vreme ce pe Săgetător îl interesează noutatea și experiența de moment. Deși acești doi parteneri se pot ciocni în abordările lor diferite, dacă âși pun la un loc abordările și se îndreaptă spre un scop comun, vor acoperi toate tipurile de situații așteptate și neașteptate și își vor asigura victoria.

Săgetătorul este un semn mobil; Capricornul este un semn cardinal. Săgetătorul nu este dornic să fie lider; când are o idee bună sau îi place ideea partenerului, se bucură să-și facă partea și să-și îndeplinească rolul. Capricornului, pe de altă parte, îi place să vină cu inițiativa și să atribuie roluri celorlalți. Săgetătorul și Capricornul pot lucra foarte bine împreună în același scop, scutiți fiind de conflicte în privința rolurilor și conducerii.

Care este cel mai bun aspect în relația dintre un Săgetător și un Capricorn? Eficiența cu care se pricep să rezolve aspectele mici, incidentale pe care le întâlnesc. După ce își depășesc rezistența opusă inițial unul altuia, această pereche își va vedea clar șansele maxime la premiul cel mare. Tocmai personalitățile lor atât de diferite fac ca relația lor să fie una de compatibilitate și eficiență.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Săgetătorului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Capricornul

Când doi Capricorni formează un cuplu, fiecare contribuie cu ceva nou și interesant în viața celuilalalt. Cu energia lor bine stăpânită și bine folosită, cei doi Capricorni vor urca împreună, treaptă cu treaptă, până acolo unde își doresc să ajungă. Dar două persoane cu energii atât de puternice și atât de ambițioase pot să intre în conflicte care nu sunt de neglijat.

Dacă este vorba despre ținerea împreună a unei case și despre menținerea unei relații sănătoase, acest cuplu va acorda toată atenția și toată seriozitatea acestei misiuni. Este important ca cei doi Capricorni să-și facă timp pentru relaxare, pentru comunicare, pentru activități care să-i scoată din ritmul susținut în care muncesc. Cu siguranță, cei doi parteneri Capricorni nu sunt în pericol să se sufoce unul pe altul. Sunt devotați, sunt loiali, dar își acordă unul altuia libertate.

Capricornul este guvernat de Saturn, planeta orientată spre realizarea obiectivelor prin muncă susținută. Tot de la Saturn i se trage Capricornului stilul autoritar și importanța pe care o acordă statutului social și carierei. Consecvența lor și efortul intens depus în realizarea obiectivelor îi poate face să pară inflexibili și lipsiță de simțul umorului, dar un Capricorn îi înțelege pe celălalt și nu ia lucrurile în felul acesta. De fapt, ei comunică bine și își unesc eforturile. Acest cuplu are o mare capacitate de a iubi, dar nu se manifestă emoțional atât de vizibil ca cei din alte zodii. Ambii sunt disponibili pentru rezolvarea problemelor comune, dar sunt, de asemenea dispuși să-și acorde unuia spațiu pentru interesele proprii.

Capricornul este semn de Pământ. Interesele lor majore sunt de domeniul realității concrete, al bunurilor materiale, al statutului social. Capricornii sunt dornici să muncească din greu pentru casa lor și nu se sfiesc să etaleze rezultatul muncii lor. Activitățile de recreere și cele sociale fac parte din planurile lor și este bine să nu le neglijeze în favoarea muncii. Uneori, relația dintre doi Capricorni poate să ia forme neașteptat de amuzante.

Capricornul este un semn cardinal. Acest cuplu găsește multă plăcere în ințierea de activități noi, de proiecte noi. Fiind conservatori din fire, își folosesc banii în scopuri practice, tangibile. Calitățile similare neclintite ale celor doi Capricorni îi fac să fie, dincolo de relația romantică, foarte buni prieteni.

Care este cel mai bun aspect al relației dintre doi Capricorni? Este consecvența și dedicația lor pentru interesele și responsabilitățile lor – atât pentru cele individuale cât și pentru cele comune. Relația lor este una puternică și de durată, iar tot ceea ce construiesc împreună e făcut să dureze. Câtă vreme cei doi parteneri Capricorni își amintesc să mai și râdă din când în când, totul va fi perfect înte ei.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Vărsătorului

Atunci când se află într-o relație intimă, Capricornul și Vărsătorul tind să-și scoată la iveală unul altuia cele mai bune însușiri. Capricornul este mai degrabă prudent, rațional, în timp ce Vărsătorul este instabil, cu o abordare idealistă în toate privințele. La suprafață, cele două semne par total opuse, dar, odată ce au pus ochii unul pe celălalt, se formează o legătură indisolubilă.

Atât Capricornul cât și Vărsătorul pot fi încăpățânați și nu tocmai dispuși la compromis. Capricornul simte nevoia să fie organizat și se gândește tot timpul la consecințe. Vărsătorul găsește rutina și prudența plicitisitoare. Capricornul vede calitățile nemaipomenite ale Vărsătorului dar se poate simți frustrat în încercarea de a înțelege logica gesturilor sale enigmatice. Vărsătorul nu apreciază puseurile dominatoare ale Capricornului; apreciază, în schimb, susținerea solidă pe care acesta i-o oferă și se simte ușurat că cineva se ocupă de propriile sale probleme.

Capricornul și Vărsătorul sunt guvernați de Saturn; în plus, Vărsătorul se află sub influența lui Uranus. Saturn are o energie rece, tradițională. Această planetă imprimă orientarea spre scopuri și devotamentul pentru gândirea progresistă. Capricornul și Vărsătorul își unesc puterile: soliditatea unuia și spiritul revoluționar al celuilalt. Uranus este responsabil de lucrurile diferite și neobișnuite. Capricornul îi arată Vărsătorului o viață bazată pe disciplină, rațiune și confort; Vărsătorul îl poate învăța pe Capricorn să viseze mai mult și chiar să lupte mai mult pentru convingerile lui.

Capricornul este semn de Pământ; Vărsătorul este semn de Aer. Vărsătorul vede viața ca pe un șir de explorări și experimente; Capricornul caută întotdeauna un anumit rezultat. Conflictele pot să apară atunci când Capricornul este prea milităros sau atunci când Vărsătorul decolează prea sus de la realitate și lasă lucruri neterminate. Ambii parteneri au nevoie să învețe că aceste diferențe sunt înnăscute în fiecare dintre ei și că au de câștigat dacă fac din asta un atu al cuplului, combinându-și metodele și abordările.

Capricornul este un semn cardinal; Vărsătorul este un semn fix. Ambii pot fi încăpățânați și inflexibili. Ambii sunt foarte energici și hotărâți când e vorba să obțină ceea ce și-au propus și, dacă au un plan, nu renunță la el până obțin rezultatul. Capricornul preferă să vină cu ideile și să împartă atribuțiile. Vărsătorul este încântat să-l ajute pe Capricorn, dacă i se dă un rol consistent. Conflictele pot să apară din cauza încăpățânării celor doi parteneri. Dacă au stabilit să sunt aliați și că trag în aceeași direcție, conflictele pot fi stinse pe cale de negociare și vor fi rezultate deosebite.

Care este cel mai bun aspect în relația dintre un Vărsător și un Capricorn? Este legătura puternică pe care cei doi o formează atunci când sunt împreună. Această relație va fi plină de revelații pentru fiecare dintre parteneri. Cuplul va funcționa cu rezultate majore și se va impune în fața celor din jur.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Vărsătorului, descriere generală

Compatibilitatea în dragoste a Capricornului cu Peștii

Peștii și Capricornul, într-o relație romantică, par, la prima vedere, un exemplu perfect de contrarii care se atrag. Capricornul este cu picioarele pe pământ și are un simț etic foarte puternic, în vreme ce Peștii tind să fie emoționali și visători, având grijă mai mult de nevoile celorlalți decât de cele proprii. Acest cuplu este unul onest; partenerii sunt devotați unul altuia și se admiră reciproc: Capricornul apreciază natura candidă a Peștilor iar peștii sunt atrași de agerimea și tenacitatea Capricornului.

Relația evoluează lent – cei doi parteneri ar putea avea senzația că stagnează – dar capătă forță în timp. Capricornul și nativul în Pești, dacă își pun forțele împreună, pot avea realizări care să-I împlinească pe amândoi. Dificultățile apar atunci când Capricornul este prea dominator pentru gusturile și sensibilitatea Peștilor. Peștii trebuie să înțeleagă că acesta este stilul Capricornului și să n-o ia personal. Peștii pot să nu primească prea bine încăpățânarea Capricornului, dar, cu răbdare și înțelegere, pot să rezolve problema prin negociere. Peștii pot să-l mulțumească pe Capricorn prin interesul pentru aspectele domestice, ceea ce se suprapune perfect peste nevoia Capricornului de a avea un cămin confortabil și bunuri materiale de calitate.

Capricornul este guvernat de Saturn; Peștii sunt guvernați de tandemul planetelor Jupiter și Neptun. Saturn este planeta dedicației, autorității și responsabilității care caracterizează Capricornul. Învățătura de nivel ridicat, etica și standardele înalte pe care le imprimă Jupiter împreună cu visurile și iluziile date de Neptun caracterizează Peștii. Aceste trei planete se completează între ele și manifestă în plus compasiune, simțul dreptății și dedicație.

Capricornul este semn de Pământ; Peștii sunt semn de Apă. Semnele de pământ sunt interesate de posesiile materiale, iar cuplul format din Capricorn și Pești se înconjoară de bunuri materiale care demonstrează stilul lor sofisticat. Semnele de apă se bazează pe intuiție și emoție; astfel, nativul în Pești furnizează forța din cuplu, dar într-un mod pasiv. Dragostea împărtășită pentru un cămin confortabil dar și cochet asigură aspirațiile acestui cuplu către un standard de viață ridicat.

Capricornul este un semn cardinal; Peștii sunt un semn mobil. În timp ce Capricornul tinde să se concentreze pe un singur proiect odată, Peștii oscilează de la una la alta, după cum îi mână sentimentele. Dată fiind flexibilitatea lui, nativul în Pești se poate arăta interesat de proiectele Capricornului. La schimb, Capricornul trebuie să înțeleagă natura mobilă a Peștilor și să nu ia ca pe o ofensă personală faptul că partenerul nativ în această zodie se plictisește de activitatea pe care tocmai o desfășurau împreună și vrea să treacă la altceva. Capricornul va persevera în ceea ce a inițiat partenerul Pești chiar și după ce acesta s-a plictisit de proiect – acesta este câștigul Peștilor care, în schimb, pot să-l inițieze pe Capricorn în arta flexibilității.

Care este cel mai bun aspect al relației Capricorn-Pești? Este combinația unică de temperamente. Ambilor parteneri le place să-și împartă viața cu cineva și fiecăruia îi place să-l sprijine pe celălalt în realizarea scopurilor. Tocmai diferențele dintre ei sunt acelea care fac relația să meargă.

Citește și
Zodia Capricornului, descriere generală
Zodia Peștilor, descriere generală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Compatibilitati Zodii