Moduri inedite de a prepara pieptul de pui

noi moduri de a prepara pieptul de pui

Considerată cea mai fadă parte a puiului, pieptul este cel mai adesea preparat fie pe grătar, fie sub formă de șnitel. Cu toate acestea, așa „ațos' cum este el, e aliatul de nădejde al persoanelor aflate la dietă, conținutul său caloric fiind mai scăzut decât al pulpelor. Tocmai pentru a-l scoate din… rutina celor două moduri de preparare, îți vom oferi câteva rețete exotice simple prin care îl poți face să fie de-a dreptul savuros.

Moduri inedite de a prepara pieptul de pui

  • Marinează carnea cu condimente asiatice şi pregăteşte-o pe grătar. Serveşte cu mango tocat, ceapă verde, ardei iute verde şi puţin suc de lime.
  • Rulează fâşii de piept pe care ai presarat boia, chimion, usturoi, apoi prăjeşte în tigaie de ceramică cu felii de ardei roşii şi ceapă. Serveşte cu tortillas moi, sos picant, coriandru şi smântână.
  • Marinează carnea în ulei de susan, ardei iuţi roşii, tocaţi, coriandru, usturoi, sos de peşte, sucul şi coaja rasă de la o lime. Pregăteşte pe grătar şi se serveşte cu sos de chilli dulce.
  • Unge puiul cu boia de ardei iute şi ulei de măsline. Frige pe grătar, taie felii şi serveşte cu fâşii subţiri de ceapă roşie şi coajă de lime, măsline negre fără sâmbure şi pătrunjel.
  • Dă carnea prin albuş de ou amestecat cu seminţe de susan, prăjeşte în puţin ulei şi serveşte cu sos de soia, fâşii de castraveţi şi ceapă verde tăiată felii.

Înnebunită după mâncarea chinezească? Iată cum să prepari pieptul de pui în acest stil: dă carnea printr-un amestec de piper Sichuan, piper negru, sare de mare şi ardei iuţi uscaţi, zdrobiţi (prăjeşte câte ½ linguriţă din fiecare, apoi macină totul fin). Frige pe grătar şi serveşte cu sos de soia amestecat cu suc de lime şi zahăr. Poți folosi bucățele mici de carne astfel condimentată și friptă și pentru a  prepara o salată exotică. Nu ai nevoie decât de salată verde ori salată Iceberg, ulei extravirgin de măsline și lămâie sau oțet balsamic. Salata nu doar că este delicioasă, dar are puține calorii, este nutritivă și ajută la „aprinderea' metabolismului mulțumită piperului și ardeilor iuți.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cele mai rapide gustări pe care le poți pregăti când vin prietenii în vizită 

Nu știi ce să mai mănânci în Post? Alege năutul!

O să ne mulțumești pentru rețeta aceasta: prăjitura Albinuța

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Culinar