Rețeta minune de drob din carne și ficat de pui

drob din carne si ficat de pui

Nu toată lumea agreează carnea de miel. Din considerente diferite. Însă cum drobul este un preparat tradițional de Paște, care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor, se găsesc alternative. Iată rețeta minune de drob din carne și ficat de pui:

Chiar mai sănătoase și mai ușor de digerat. Ar fi și păcat să nu faci drob, acum, când se găsesc verdețuri din belșug, de care putem… abuza fără nicio reținere. Zilele acestea, când mergi la cumpărături, pune pe listă ingredientele de mai jos și pregătește-te să prepari rețeta noastră de drob.

Ai nevoie de: jumătate de kilogram de piept de pui, jumătate de kilogram de ficat de pui, două legături de ceapă verde (sau mai multe, dacă dorești!), un ardei gras roșu, două legături de pătrunjel, două legături de mărar, 150 g de unt, opt ouă crude (șapte pentru amestecul de carne și unul pentru glazurare la exterior), patru ouă fierte tari (pentru montare în drob), 2-3 linguri de pesmet, sare, piper.

Cum se prepară: drob din carne și ficat de pui

Mai întâi cureți ficatul de pielițe, îl speli bine cu apă rece și îl pui la fiert în apă cu o linguriță de sare și două frunze de dafin. Într-un alt vas pui la fiert și pieptul de pui. După ce ficatul și pieptul de pui au fiert, le scurgi de apă și lași la răcit. Când sunt complet răcite, le mărunțești grosier cu un cuțit și apoi le pui in blender. Adaugi untul (la temperatura camerei) și mărunțești cu blenderul până obții o pastă.

În acest amestec adaugi ardeiul roșu tăiat cubulețe foarte mici, ceapa verde tocată fin în rondele, pătrunjelul și mărarul tocate fin, cele șapte ouă crude, sare și piper. Amesteci bine, să se omogenizeze compoziția.

Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet un vas termorezistent sau o formă de cozonac și pui compoziția. Nivelezi cu o spatulă și apoi, din loc în loc, înfigi în adancime, în poziție orizontală, ouăle fierte și curățate de coajă. Pui pe deasupra, din loc în loc, câteva bucățele de unt și torni oul crud bătut. Dai vasul la cuptor pentru 30 de minute.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cate oua rosii e sanatos sa mananci de Paste? Sfaturile nutritionistului

Oua umplute: reteta originala usor de preparat

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare