Castraveții murați în saramură, o minune pentru sănătate! Ce se întâmplă în organismul tău dacă îi consumi zilnic

castraveti-murati

Toamna este sezonul în care se pregătesc murături pentru ca toată iarna să avem cămara plină. Acesta e un obicei foarte sănătos și toate femeile ar trebui să îl respecte. Nu este chiar atât de greu să pui murături, iar cu un minim de efort vei avea asigurată o doză bună de vitamine și nutrienți pentru toată iarna. 

Poate nu știai până acum, dar castraveții murați sunt una foarte sănătoși și au o mulțime de beneficii pentru sănătate, la care nici nu te-ai fi gândit până acum.

Astfel, dacă aţi abuzat de dulciuri, de alimente supra – rafinate, bogate în amidon, consumă cât mai des catraveti muraţi. Dintre toate murăturile, castraveţii muraţi au cele mai puţine zaharuri, potrivit topremediinaturiste.ro. Mai mult decât atât, coaja lor conţine substanţe care stimulează puternic digestia şi metabolismul, ajutând la procesarea mai uşoară a proteinelor şi a grăsimilor.

Castraveţii muraţi au un efect terapeutic puternic în următoarele afecţiuni:

  1. Digestie dificilă, dispepsie. Coaja castraveţilor muraţi conţine tripsină, o enzimă care ajută organismul să digere şi să asimileze cu uşurinţă proteinele. Bacteriile prietenoase din castraveţii muraţi contribuie la normalizarea florei tubului digestiv, prevenind indigestiile, balonarea şi disconfortul abdominal după masă. Dacă aveţi probleme în asimilarea mâncărurilor bogate în proteine sau grăsimi, sau dacă aveţi frecvent indigestii ori probleme biliare, este bine să consumaţi castraveţi muraţi la mesele principale.
  2. Diabet zaharat. În castraveţii muraţi în apă cu sare se găseşte o cantitate infimă de zaharuri. În schimb, aceste murături conţin substanţe stimulatoare ale activităţii pancreasului, precum şi substanţe care măresc receptivitatea organismului la insulină. Consumul regulat de castreveți muraţi previne şi tratează diabetul – se pot mânca fără nici un fel de restricţie cantitativă.
  3. Colesterol şi trigliceride mărite. Castraveţii muraţi conţin fibre alimentare şi stimulatori ai activităţii hepatice, motiv pentru care sunt consideraţi adevăraţi inamici ai grăsimilor şi colesterolului în exces din sânge. Pentru a scădea valorile trigliceridelor şi ale colesterolului, şi pentru a proteja vasele de sânge de depunerea acestora, consumaţi minimum 300 de grame de castraveţi muraţi, constant, timp de cel puţin 3 luni.

Castraveţii muraţi în apă cu sare. Cum se prepară în mod corect 

  • Pentru a beneficia de toate aceste efecte terapeutice, este ideal să consumați castraveţi muraţi în apă cu sare (în saramură). Cei puşi în oţet au efecte terapeutice scăzute.
  • De asemenea, sunt recomandaţi castraveţii muraţi făcuţi în casă, fără preparare termică şi fără aditivi artificiali. Foarte important este şi ca sarea folosită să fie neiodată, astfel încât iodul adăugat artificial să nu interacţioneze negativ cu ingredientele naturale.
  • Este total contraindicată folosirea recipientelor de plastic – acizii naturali formaţi pot extrage foarte uşor substanţe toxice din masele plastice, rezultând murături mai degrabă toxice, decât cu efecte terapeutice; se recomandă recipientele de sticlă, ceramică sau lemn.
  • Pentru întreţinerea sănătăţii, se consumă 300 grame de castraveţi muraţi, zilnic. Se beau 1,5 litri de apă pe zi, astfel încât rinichii să nu fie deloc afectaţi de surplusul de sare pe care trebuie să îl elimine.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Mâncărică de post cu castraveţi muraţi şi cartofi

Dieta cu castraveți te scapă de 5 kg în 10 zile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar