Campioana dietelor spune că sportul a fost soluția salvatoare

Femei facand sport la sala

Sportul a fost soluția salvatoare

 Pe la mijlocul lui 2014, adică la 22 de ani distanță de la primul meu regim, am văzut postările unui amic pe FB, despre o comunitate sportivă.

Îi spionam' din umbră, dar toți oamenii aceia cu mușchi, care postau filmulețe cu antrenamente parcă extrase dintr-un documentar despre legiunea franceză, mi se păreau teribil de intimidanți.

Până la urmă mi-am făcut curaj și abonament și așa l-am cunoscut pe Valentin Vasile și comunitatea pe care el a creat-o, în care nu există diete, ci doar principiile unui stil de viață sănătos, unde sportul se află în prin plan.

Nu o să vă mint, primele ore de antrenament au fost cumplite, mi s-a părut inuman și am fost la un pas de abandon. Dar cred că Valentin mai văzuse mironosițe ca mine și mi-a repetat și mie, ca și altor câteva sute de oameni, până mi-a intrat în cap faptul că:

Exercițiile se fac în propriu tău ritm

  • exercițiile se fac în ritmul tău și nu trebuie să te compari cu cei din jur, competiția este doar cu tine
  • nu există exercițiu pe care nu poți să îl faci, ci doar soluții prin care să adaptezi setul de mișcări posibilităților tale
  • tu ești singurul care știe dacă mai poți o repetare în plus și sigur că te poți păcăli singur, dar și rezultatele vor fi tot o glumă

Stop diete! Fac sport, și-mi place

Și atunci am realizat că pot să fac sport și că îmi place. Că dacă nu reușeam 20 de repetări nu era grav, puteam să fac 10, iar mâine poate că îmi ies chiar 11.

Am descoperit plăcerea nebună de a vedea că de la oră la oră sunt mai plină de energie, arăt altfel, mă simt altfel și slăbesc. Da, în această enumerare slăbitul este ultimul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dieta