Campioana dietelor spune că sportul a fost soluția salvatoare

O femeie cu centimetru la gura

De Oana Drăgulinescu și Daniela Palade Teodorescu

Campioana dietelor, desi nu a fost grasă niciodată,  s-a luptat cu kilogramele, începând prima dieta la doar 13 ani. Pentru ea dieta a devenit un sport, însă de-a lungul anilor a găsit soluția salvatoare – Sportul.

Oana Drăgulinescu are 38 de ani, este muzicolog, specialist în comunicare și a lucrat ani de zile în industria media. Anul trecut, am invitat-o în studio pentru o ședință foto. A ieșit atât de spectaculos, încât s-a transformat în coperta ediției de noiembrie 2015.

Coperta Avantaje Oana Dragulinescu

Nu aveam cum să îmi închipui însă că s-a chinuit ani de zile cu diete draconice, deși nu ar fi avut nevoie. Totul a început din adolescență, de la o falsă percepție a corpului și a propriei siluete, așa cum se întâmplă în cazul multor fete tinere, orbite de imaginile perfecte ale celebrităților și fotomodelelor din revistele de profil.

Susținătoarea dietelor mărturisește

'Eu sunt campioana dietelor. Cine vrea să mă detroneze, să se înfrunte cu mine în supe de varză, dukani, montigniaci și alte cataclisme nutriționale. Prima dietă cred că am ținut-o pe la 13 ani.

Nu eram grasă, doar că eram cea mai înaltă din clasă, un fel de punct de reper după care te orientai în spațiu, așa că, fiind altfel decât colegele mele și având un corp diferit, mi s-a părut că trebuie să schimb ceva la mine. Așa am demarat succesiunea, fără sfârșit, de diete.

Despre dietă – mituri care te îmbolnăvesc

Paine

Dieta cu pâine prăjită

Primul meu regim a fost cel cu pâine prăjită, zece felii pe zi, fără nimic altceva. Daaa, era ceva revoluționar și “foarte echilibrat” nutrițional. Nu știu unde auzisem inepția asta, dar cert este că am încercat-o, la recomandările cuiva, care, desigur, “avusese rezultate senzaționale”, pe care mi le garanta și mie.

Supa de varza

Dieta cu supa de varză

Pe la 16 ani, am descoperit supa de varză… nu numai eu, dar și ficatul meu, care după două săptămâni nu a mai suportat. Îmi aduc aminte că mi s-a făcut atât de rău, încât nu am mai putut mânca nimic zile întregi, doar mirosul de mâncare, orice mâncare, mă făcea să am cea mai puternică reacție de respingere.

Mitul greșit, Înălțime minus 20 de kilograme

La vremea la care testam aceste minuni ale dietologiei' aveam cam 62 de kg la 176 cm și, auzisem eu undeva, că ar trebui să am 20 kg sub înălțime (adică 56 kg). Așadar, am continuat să testez toate aceste combinații halucinante de alimente, deși nu era cazul.

Citește și Zece mari minciuni despre diete

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dieta