Aperitiv festiv, ouăle umplute sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Te provocăm să încerci una din cele 10 rețete de ouă umplute pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă bine, cu ajutorul unei furculițe, cele șase gălbenușuri fierte cu maioneza. După ce ai obținut o pastă, adaugă un praf de sare. Amestecă din nou, apoi adaugă ceapa tocată mărunt și amestecă din nou, ușor. Cu ajutorul unei lingurițe, umple jumătățile de ou cu pasta obținută. Presară boia și ornează cu feliuțe de ridichi sau de măsline.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă bine gălbenușurile fierte, ceapa tocată, brânza rasă, smântâna, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Umple jumătățile de ouă cu această compoziție, apoi introdu-le la cuptor pentru 2-3 minute, la foc potrivit, pentru a se rumeni puțin. Pot fi servite pe frunze de salată.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Toacă usturoiul, apoi amestecă-l cu pătrunjelul și gălbenușurile. Adaugă smântâna, sarea și piperul. Umple jumătățile de ou fiert cu această pastă. Topește untul și toarnă-l peste jumătățile de ou umplute. Așază ouăle umplute într-un vas și introdu-l în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, la foc mediu.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Într-un mojar, pisează hamsiile și caperele. Adaugă gălbenușurile și uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă. Adaugă ceapa tocată. Umple jumătățile de ou cu această compoziție și introdu-le, apoi, la frigider.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Amestecă bine gălbenușurile cu brânza proaspătă. Adaugă tonul bine stors, castraveții tăiați mărunt și amestecă iarăși. Adaugă oțetul balsamic, pătrunjelul și sarea și mixează totul foarte bine.
Așază frunzele de salată pe o farfurie și stropește-le cu oțet. Umple jumătățile de ou cu compoziția și așază-le pe frunzele de salată. Presară deasupra ouălor pătrunjel tocat. Taie roșiile cherry în patru și așază-le printre ouă, pe frunzele de salată.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Pune într-un bol gălbenușurile de ou, somonul, brânza, sucul de lămâie,puțin mărar și sarea și piperul și mixeză-le foarte bine. Umple ouăle cu această compoziție.
Așază ouăle pe frunze de salată, presară deasupra mărar sau pătrunjel și dă-le la frigider.
Citește și Ce alimente să NU consumi de Crăciun. Sfaturi prețioase pentru a NU te îngrășa de sărbători
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Pentru început, spală și usucă bine ciupercile, apoi toacă-le fin. Prăjește ceapa tocată în unt, apoi adaugă ciupercile tocate.
Pentru sosul Bechamel, topește 40 g unt și adaugă 40 g făină peste acesta. Amestecă bine. Toarnă laptele și adu la fierbere, amestecând bine pentru a nu se forma cocoloașe. Oprește focul, adaugă sare, piper și nucșoară.
Pasează 4 dintre gălbenușurile fierte, adaugă pătrunjelul tocat și un sfert din sosul Bechamel. Umple ouăle fierte cu această compoziție.
Cu ce ți-a mai rămas din sosul Bechamel vei prepara sosul Mornay. Zdrobește restul de 2 gălbenușuri și adaugă-le peste sosul Bechamel. Adu la fierbere sosul astfel obținut și adaugă 30 g unt, amestecând bine. Adaugă jumătate din brânza rasă și parmezan.
Pe un platou uns cu puțin unt toarnă puțin sos Mornay și așază ouăle umplute. Acoperă-le cu restul de sos Mornay și presară pe deasupra brânză rasă. Introdu ouăle umplute la cuptor pentru 6-8 minute, la foc mediu, pentru a se rumeni.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
În timp ce fierbi ouăle, pune și feliile de bacon la prăjit, la foc mediu. Amestecă bine gălbenușurile fierte cu maioneza și sosul Tabasco, pătrunjelul și două felii de bacon tocate mărunt. Umple ouăle cu această compoziție și decorează-le cu restul de bacon tocat și cu pătrunjel.
Citește și Rețete de prăjituri fără coacere. Nu trebuie să îți lipsească din meniul de sărbători!
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Pune bulgurul într-un vas și acoperă-l cu apă fiartă. Lasă-l 2-3 minute, timp în care se va umfla. Curăță roșia (o cureți mai ușor dacă o bagi, pentru 2-3 minute, în apă fierbinte), apoi tai-o în bucățele mici.
Lasă bulgurul să se răcească, apoi adaugă ceapa tocată și busuiocul. Adaugă gălbenușurile fierte și amestecă foarte bine. Adaugă sarea, piperul, uleiul de măsline și oțetul și umple jumătățile de ou fierte.
Ingrediente necesare
Mod de preparare
Amestecă gălbenușurile fierte cu pateul, maioneza, muștarul și 50 g maioneză. Pune umplutura în jumătățile de ouă fierte, toarnă restul de maioneză deasupra și presară pătrunjel tocat mărunt.
Citește și Tehnica pe care nu o știai până acum! Cum să faci cârnații de Crăciun mai ușor
Foto: 123rf