10 rețete de ouă umplute
Aperitiv festiv, ouăle umplute sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Te provocăm să încerci una din cele 10 rețete de ouă umplute pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.
Rețetă de ouă umplute cu maioneză
Ingrediente necesare
- 6 ouă fierte
- 1/4 ceașcă de maioneză
- 2 lingurițe de ceapă tocată mărunt
- boia de ardei dulce sau iute, după preferințe
- feliuțe subțiri de ridichi sau de măsline pentru decor
- sare
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă bine, cu ajutorul unei furculițe, cele șase gălbenușuri fierte cu maioneza. După ce ai obținut o pastă, adaugă un praf de sare. Amestecă din nou, apoi adaugă ceapa tocată mărunt și amestecă din nou, ușor. Cu ajutorul unei lingurițe, umple jumătățile de ou cu pasta obținută. Presară boia și ornează cu feliuțe de ridichi sau de măsline.
Rețetă de ouă umplute cu brânză și smântână
Ingrediente necesare
- 8 ouă fierte
- 100 g brânză rasă
- 2 linguri smântână proaspătă
- o ceapă tăiată mărunt
- câteva frunze de pătrunjel proaspăt
- sare și piper
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă bine gălbenușurile fierte, ceapa tocată, brânza rasă, smântâna, pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Umple jumătățile de ouă cu această compoziție, apoi introdu-le la cuptor pentru 2-3 minute, la foc potrivit, pentru a se rumeni puțin. Pot fi servite pe frunze de salată.
Rețetă de ouă umplute cu unt și usturoi
Ingrediente necesare
- 12 ouă
- 100 g unt
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- 4 căței de usturoi
- 3-4 linguri de smântână
- sare și piper
Mod de preparare
Toacă usturoiul, apoi amestecă-l cu pătrunjelul și gălbenușurile. Adaugă smântâna, sarea și piperul. Umple jumătățile de ou fiert cu această pastă. Topește untul și toarnă-l peste jumătățile de ou umplute. Așază ouăle umplute într-un vas și introdu-l în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, la foc mediu.
Rețetă de ouă umplute cu hamsii și capere
Ingrediente necesare
- 6 ouă fierte
- filet de hamsii
- 3 linguri de capere
- 2-3 linguri de ceapă tocată
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
Într-un mojar, pisează hamsiile și caperele. Adaugă gălbenușurile și uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă. Adaugă ceapa tocată. Umple jumătățile de ou cu această compoziție și introdu-le, apoi, la frigider.
Rețetă de ouă umplute cu ton
Ingrediente necesare
- 4 ouă
- 100 g ton
- 100 g brânză proaspătă
- 8 roșii cherry
- 2 castraveți
- salată verde
- 2 linguri oțet balsamic
- pătrunjel
- sare și piper
Mod de preparare
Amestecă bine gălbenușurile cu brânza proaspătă. Adaugă tonul bine stors, castraveții tăiați mărunt și amestecă iarăși. Adaugă oțetul balsamic, pătrunjelul și sarea și mixează totul foarte bine.
Așază frunzele de salată pe o farfurie și stropește-le cu oțet. Umple jumătățile de ou cu compoziția și așază-le pe frunzele de salată. Presară deasupra ouălor pătrunjel tocat. Taie roșiile cherry în patru și așază-le printre ouă, pe frunzele de salată.
Rețetă de ouă umplute cu mousse de somon
Ingrediente necesare
- 6 ouă
- 90 g somon afumat
- 3 linguri cu brânză proaspătă
- 3 lingurițe cu suc de lămâie
- 3 lingurițe mărar uscat și pentru umplutură, și pentru decor
- câteva frunze de salată
- sare și piper
Mod de preparare
Pune într-un bol gălbenușurile de ou, somonul, brânza, sucul de lămâie,puțin mărar și sarea și piperul și mixeză-le foarte bine. Umple ouăle cu această compoziție.
Așază ouăle pe frunze de salată, presară deasupra mărar sau pătrunjel și dă-le la frigider.
Citește și Ce alimente să NU consumi de Crăciun. Sfaturi prețioase pentru a NU te îngrășa de sărbători
Rețetă de ouă umplute Chimay
Ingrediente necesare
- 6 ouă
- 2 linguri de oțet alb
- 250 g champignons
- 40 g unt pentru sosul Bechamel
- 30 g unt pentru sosul Mornay
- puțin unt pentru uns tava
- 20 g ceapă tocată
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 40 g făină
- 3 linguri de lapte
- 30 g brânză rasă
- 30 g parmezan
- sare și piper
- nucșoară
Mod de preparare
Pentru început, spală și usucă bine ciupercile, apoi toacă-le fin. Prăjește ceapa tocată în unt, apoi adaugă ciupercile tocate.
Pentru sosul Bechamel, topește 40 g unt și adaugă 40 g făină peste acesta. Amestecă bine. Toarnă laptele și adu la fierbere, amestecând bine pentru a nu se forma cocoloașe. Oprește focul, adaugă sare, piper și nucșoară.
Pasează 4 dintre gălbenușurile fierte, adaugă pătrunjelul tocat și un sfert din sosul Bechamel. Umple ouăle fierte cu această compoziție.
Cu ce ți-a mai rămas din sosul Bechamel vei prepara sosul Mornay. Zdrobește restul de 2 gălbenușuri și adaugă-le peste sosul Bechamel. Adu la fierbere sosul astfel obținut și adaugă 30 g unt, amestecând bine. Adaugă jumătate din brânza rasă și parmezan.
Pe un platou uns cu puțin unt toarnă puțin sos Mornay și așază ouăle umplute. Acoperă-le cu restul de sos Mornay și presară pe deasupra brânză rasă. Introdu ouăle umplute la cuptor pentru 6-8 minute, la foc mediu, pentru a se rumeni.
Rețetă de ouă umplute cu bacon
Ingrediente necesare
- 6 ouă
- 3 felii de bacon
- o lingură de maioneză
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- sos Tabasco
- sare și piper după gust
Mod de preparare
În timp ce fierbi ouăle, pune și feliile de bacon la prăjit, la foc mediu. Amestecă bine gălbenușurile fierte cu maioneza și sosul Tabasco, pătrunjelul și două felii de bacon tocate mărunt. Umple ouăle cu această compoziție și decorează-le cu restul de bacon tocat și cu pătrunjel.
Citește și Rețete de prăjituri fără coacere. Nu trebuie să îți lipsească din meniul de sărbători!
Rețetă de ouă umplute cu bulgur
Ingrediente necesare
- 4 ouă
- o lingură de ulei de măsline
- puțin oțet
- busuioc uscat
- sare și piper
- 1/2 ceapă roșie
- o roșie
- 50 g bulgur
Mod de preparare
Pune bulgurul într-un vas și acoperă-l cu apă fiartă. Lasă-l 2-3 minute, timp în care se va umfla. Curăță roșia (o cureți mai ușor dacă o bagi, pentru 2-3 minute, în apă fierbinte), apoi tai-o în bucățele mici.
Lasă bulgurul să se răcească, apoi adaugă ceapa tocată și busuiocul. Adaugă gălbenușurile fierte și amestecă foarte bine. Adaugă sarea, piperul, uleiul de măsline și oțetul și umple jumătățile de ou fierte.
Rețetă de ouă umplute cu pate de ficat
Ingrediente necesare
- 4 ouă
- 30 g pate de ficat
- 100 g maioneză
- 30 g muștar
- 50 g smântână
- pătrunjel
Mod de preparare
Amestecă gălbenușurile fierte cu pateul, maioneza, muștarul și 50 g maioneză. Pune umplutura în jumătățile de ouă fierte, toarnă restul de maioneză deasupra și presară pătrunjel tocat mărunt.
Citește și Tehnica pe care nu o știai până acum! Cum să faci cârnații de Crăciun mai ușor
Foto: 123rf