Cea mai bună tartă aperitiv
O tartă aperitiv care va satisface și cele mai sofisticate gusturi. Se face repede, se poate ține la frigider chiar și două zile, pentru a fi servită ulterior. Este gustoasă și sățioasă. În unele restaurante și brasserie această tartă se mai numește și Tarta Lorraine.
Tartă aperitiv din aluat sfărimicios, cu umplutură de cașcaval și bacon pe care o puteti servi la un brunch. Se poate servi atât caldă cât și rece.
Ingrediente 6 porții
Preparare : 20 min
Timp de copt : 45 min
Pentru aluat: 200 g unt (moale) 400 g făină, 2 ouă mari, nebătute 1/2 linguriță sare, 1/2 lingurita piper Pentru umplutură: 200 g bacon (sau costiță slabă), 200 g cașcaval, 7 ouă mari, bătute, 300 g smântână. 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, pentru ornat se pot folosi frunze de pătrunjel sau mărar și felii de roșii.
Mod de preparare:
Prepararea aluatului:
Puneti într-un castron untul înmuiat și adăugați făina, ouăle, sarea și piperul. Amestecați bine totul până obțineți o compoziție omogenă. Întindeți din această compoziție o foaie de 3-4 cm grosime. Puneți-o într-o tavă pentru copt tartă sau pizza.
Înțepați din loc în loc cu o furculiță pentru ca aluatul să nu se umfle în timpul coptului. Lăsați 15 minute în cuptorul încins în prealabil.
Prepararea umpluturii:
Tăiati în cubulețe baconul și cașcavalul.
În alt vas, amestecați bine smântâna, ouăle, sarea și piperul. Presărați peste foaia de aluat coaptă cubulețele de șuncă și cașcaval. Turnați deasupra amestecul de ouă și smântână și dați la cuptor. Coaceți timp de 30 minute la foc moderat, apoi lăsați să se rumenească înca 10-15 minute la foc iute.
Tăiați tarta în felii și ornați-o după preferințe.
Poftă bună!
Ce sunt algele wakame? Beneficii fabuloase asupra organismului