Rețete de prăjituri fără coacere. Nu trebuie să îți lipsească din meniul de sărbători!
Pregătirile pentru Crăciun și Revelion sunt în toi, iar dacă anul acesta te-ai gândit să renunți la prăjiturile pe care le prepari în fiecare an și îți dorești deserturi cu care să îți surprinzi apropiații, noi îți propunem 3 rețete de prăjituri fără coacere. Sunt delicioase, se prepară imediat și nu trebuie să îți lipsească din meniul de sărbători!
Deși cele preparate în casă sunt delicioase, multe femei ajung să prefere prăjiturile din comerț, având în vedere că programul încărcat nu le permite să petreacă prea mult timp în bucătărie. Dacă îți dorești să pui pe masa de sărbători prăjituri proaspete, gătite chiar de tine, atunci trebuie să încerci aceste rețete care nu necesită coacere.
Rețete de prăjituri fără coacere
1. Acadele cu șampanie
Ingrediente:
o jumătate de ceașcă de șampanie
460 g de biscuiți mărunțiți
115 g de zahăr pudră
3 linguri de sirop de porumb
50 g glazură de vanilie
bețe pentru acadele
Mod de preparare:
Pune șampania într-o cratiță, pe aragaz, la foc mediu. Pe măsură ce se încălzește, amestecă până când lichidul se reduce la jumătate, dar ai grijă ca acesta să nu fiarbă. După ce ai luat-o de pe foc, lasă șampania să ajungă la temperatura camerei și între timp amestecă zahărul pudră cu biscuiții mărunțiți, potrivit lifeloveandsugar.com. Adaugă apoi siropul de porumb și șampania și amestecă bine până obții o pastă. Modelează apoi biluțe din pasta obținută și în vârful acestora pune bețele de acadea. Pune apoi biluțele în glazura de vanilie și lasă-le să se usuce într-o tavă. Dacă vrei să dai un plus de culoare preparatului, poți folosi un topping colorat.
2. Macrons cu caramel și cocos
Ingrediente:
45 ml de lapte
84 g de unt
300 g caramele cu lapte
360 g nucă de cocos mărunțită
113 g ciocolată
sare de mare
Mod de preparare:
Într-o oală așezată pe aragaz la foc mediu pune laptele, untul și caramelele. Lasă totul să se topească, dar ai grijă ca amestecul să nu fiarbă. Când caramelul s-a topit, adaugă nuca de cocos și amestecă bine. Folosește o lingură pentru a forma mai multe macarons, după care pune-le pe o hârtie de copt și lasă-le să se răcească. Topește ciocolata între timp și ai grijă ca fiecare macarons să aibă o parte învelită în ciocolată. Lasă apoi prăjiturile să se răcească și stropește-le cu sare de mare.
3. Biscuiți cu unt de arahide
Ingrediente:
o cană și jumătate de zahăr
o ceașcă de unt
o jumătate de cană de lapte
o linguriță esență de vanilie
o cană de unt de arahide
2 căni și jumătate de fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Pune pe foc o oală și adaugă zahărul, untul și laptele. Amestecă bine până când toate cele trei ingrediente se topesc, după care adaugă untul de arahide și esența de vanilie, conform dearcrissy.com. După ce ai obținut un amestec omogen, adaugă fulgii de ovăz și amestecă încă 5 minute. Folosește o lingură pentru ca preparatul să ia forma unor biscuiți, pune-i pe o hârtie de copt și lasă-i să se răcească.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Rețete de turtă dulce rapide și delicioase
4 rețete de deserturi delicioase şi rapide