4 porții gata în 30 minute, 452 calorii per porție, 27 g grăsimi, 27 g carbohidrați
500 g cartofi, tăiați felii
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă roșie, tăiată julien
6 ouă
150 g cașcaval sau telemea, răzuite
1 Fierbe cartofii în apă clocotindă cu sare 5 minute, scurge de lichid.
2 Încinge uleiul și prăjește ceapa 7-8 min, până când se înmoaie. Adaugă cartofii, amestecă pentru a se unge uniform. Prăjește 5 minute, până când se rumenesc.
3 Bate ouăle, adaugă brânza și un praf de piper negru, proaspăt măcinat.
4 Toarnă ouăle în vas și ține pe foc 5 minute, până ce baza se coagulează. Dă la gril 5 minute, pentru a se rumeni. Servește cu salată verde.
În altă variantă poți adăuga costiță tăiată cubulețe sau felii, prăjită în prealabil.