Plăcintă cu carne și ciuperci
6-8 porții gata în 3 ore, 592-444 calorii per porție, 32-24 g grăsimi, 26-20 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării plăcintei cu carne
800 g vrăbioară, tăiată bucăți
2 linguri făină
2 linguri ulei
150 g costiță, tocată
4 codițe de țelină, tocate
250 g eșalote mici, curățate
500 g ciuperci, tăiate felii
6 crenguțe de cimbru
2 foi de dafin
500 ml bere
200 ml supă limpede de vită
2 linguri ketchup
1 ou, bătut
350 g foitaj
Cum prepari plăcinta cu carne și ciuperci
1 Într-un bol așază carnea și presară făina; încinge uleiul într-un vas larg și rumenește carnea uniform.
2 Adaugă costița și rumenește-o, apoi așaz-o pe un platou. Adaugă țelina și prăjește 1 min, apoi transferă pe platou. Rumenește eșalotele și ciupercile 5 min și apoi pune în vas carnea, costița, țelina. Adaugă condimentele, berea, supa și apoi ketchup-ul și acoperă. Lasă să fiarbă la foc mic 45 min, apoi lasă deoparte. Când s-a răcit, toarnă într-un vas adâncit de 2 litri rezistent la cuptor.
3 Încinge cuptorul la semnul 8/230°C. Îndepărtează foaia de dafin și crenguțele de cimbru. Unge marginea vasului cu ou, întinde foitajul în foaie și acoperă vasul cu ea. Presează marginea ca să se lipească și taie excesul de aluat. Crestează în trei locuri, unge cu ou și dă la cuptor 20-25 min.
Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!
Sursa foto: shutterstock.com