Gustare pentru dezlegare: plăcintă mediteraneană cu ton

plăcintă meditereană cu ton

Pentru acelea dintre voi care în această perioadă postesc, suntem sigure că o rețetă nouă este binevenită. Mai cu seama că este una simplă și gustoasă, dar mai ales pentru că este pe bază de pește. Căci, așa cum știți, în Postul Crăciunului, în fiecare week-end și în zilele de sărbătoare, este dezlegare la pește. Îți prezentăm o gustare pentru dezlegare: plăcintă meditareană cu ton.

Dintre toate conservele de pește existente pe piață, cea de ton este favorita celor mai multe persoane. O dată pentru că este un pește slab, chiar dietetic, apoi pentru că nu are un miros pregnant și nici oase. Așa că se pretează excelent pentru o plăcintă, care va putea fi servită ca aperitiv, în orice moment al zilei. Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos este una cu specific mediteranean, fiind frecvent pregătită și consumată în Spania.

Ai nevoie de:  pentru aluat – 22 de linguri de apă caldă, 18 linguri de ulei, 25 g de drojdie proaspătă, o linguriță de sare, o lingură de zahăr, o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce, 500 g de făină; pentru umplutură – trei conserve de ton bucăți în suc propriu, trei cepe, trei roșii coapte, trei ardei grași, doi căței de usturoi, sare și piper.

Mod de preparare

Într-un vas se pun câteva linguri de făină, apa călduță, uleiul, drojdia dizolvată cu sarea, zahărul și boiaua dulce. Se începe frământarea aluatului și treptat se adaugă restul de făină, până când se obține un aluat omogen și elastic. Se presară făină, se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut timp de jumătate de oră, într-un loc călduț, până când își dublează volumul.

Până când crește aluatul se pregătește umplutura. Se toacă mărunt cepele și se pun la călit cu puțin ulei, apoi se adaugă usturoiul și ardeii, tocați mărunt și ei. După ce toate legumele s-au înmuiat, se adaugă roșiile decojite și mărunțite. Se lasă în continuare la foc mic, încă zece minute, apoi se adaugă conservele de ton. Compoziția se asezonează cu sare și piper, se mai lasă câteva minute pe foc apoi se răstoarnă în strecurătoare și se lasă să se scurgă bine de tot. Se ia aluatul și se împarte în două bucăți egale, din ambele urmând să întindeți câte o foaie. Se așează prima foaie în tava în care s-a pus hârtie de copt. Peste ea se întinde compoziția bine scursă și se uniformizează. Deasupra se pune a doua foaie de aluat și se înțeapă din loc în loc cu furculița, pentru a nu se crea goluri cu aer. Tava cu plăcintă se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la temperatură potrivită.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Iuliana Tudor ne dezvăluie rețeta desertului casei, moștenită de la bunica și preparată de mama sa, de Sărbători

Rețetă rapidă de chec de post pufos

Cea mai simplă rețetă de negresă de post cu glazură

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste